Drs. M. Epema-Brugman is door minister De Vries ...

Drs. M. Epema-Brugman is door minister De Vries van sociale zaken en werkgelegenheid geinstalleerd als voorzitter van de Commissie reactorveiligheid. Zij volgt ir. A. P. Oele op.

Epema-Brugman was lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, is kroonlid van de Sociaal-economische raad en was voorzitter van de Algemene energieraad. De commissie reactorveiligheid adviseert de minister over de veiligheid van nucleaire installaties.

Frans Wolfkamp, 43, is benoemd tot voorzitter van het Nederlands comite van de International Music Council van de Unesco. Hij volgt Andre Jurres op die het voorzitterschap sinds 1963 bekleedde. Wolfkamp is directeur van Holland Music Sessions. Daarvoor was hij directeur van het conservatorium in Alkmaar en dirigent van het Kathedrale koor in Utrecht. Verder was hij voorzitter van het Repertoire Informatiecentrum voor Muziek, opera SKON en Donemus.

Dr. P. Lijnse is door de Stichting werkgroep natuurkunde didactiek benoemd tot bijzonder hoogleraar in de ontwikkeling in onderwijssituaties van natuurkundige begrippen en werkwijzen aan de universiteit in Utrecht.

Met ingang van 1 februari is drs. Suzanna de Sitter aangesteld als hoofd bureau presentatie van het Centraal Museum in Utrecht. Zij volgt in deze functie drs. Marja Bosma op, die conservator moderne kunst in hetzelfde museum is geworden. De Sitter was universitair docent kunstbeleid en kunstmanagement bij de letterenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Als freelance kunsthistorica heeft ze diverse presentaties verzorgd.

J. R. Andel is met ingang van 16 februari benoemd tot burgemeester van Noordwijkerhout. Hij is 52 jaar en lid van het CDA. Andel is nu nog burgemeester van Vlist. In Noordwijkerhout volgt hij mr. F. Winkel op, die op 1 december met pensioen is gegaan.

Dr. H. F. Engberink krijgt de Neocat-penning 1992, omdat hij zich verdienstelijk maakt voor de gezondheid van de kat, onderzoek doet naar virusziekten bij katten en hij altijd bereid is kattenliefhebbers van zijn kennis te laten profiteren door het geven van inlichtingen en lezingen. De penning wordt toegekend door de societeit van kattenliefhebbers.

Mr. C. A. M. J. Raymakers, 39 en mr. J. K. Brandse, 34, zijn toegetreden tot de advocatenmaatschap Boekel de Neree.

Mevrouw dr. I. D. de Beaufort, 38, is door de Stichting Universiteitsfonds benoemd tot bijzonder hoogleraar gezondheidsethiek aan de Erasmusuniveriteit in Rotterdam.

A. Bruins, 49, wordt de nieuwe directeur van de stadsschouwburg in Eindhoven. Hij werkt nu in dezelfde functie bij de schouwburg in Heerlen. Bruins werkte in de tweede helft van de jaren '60 al bij de Eindhovense schouwburg als boekhouder en stafmedewerker. Hij volgt L. Schoenmakers op. Diens contract werd eind 1989 niet verlengd, omdat hij onvoldoende in staat zou zijn geweest zijn functie naar behoren te vervullen.

Mr. G. W. baron van der Feltz, 60, is met ingang van 15 januari door koningin Beatrix benoemd tot Kamerheer voor de stad Amsterdam. Van der Feltz bekleedde diverse functies in het verzekeringswezen. Sinds 1975 is hij directeur van Delta Lloyd Levensverzekering. Verder heeft hij diverse bestuursfuncties.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden