Dringend beroep Marokkanen op CDA-fractie

AMSTERDAM (ANP) - Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) doet een dringend beroep op de CDA-fractie in de Tweede Kamer om dinsdag niet in te stemmen met samenwerking met de PVV. Het SMN liet zondag weten teleurgesteld te zijn door het besluit van het CDA-congres zaterdag om de samenwerking met de partij van Geert Wilders goed te keuren.

Volgens het SMN laat het CDA-congres met het besluit miljoenen burgers in de kou staan. ,,Wat zijn christendemocratische waarden als naastenliefde en barmhartigheid nog waard als je toestaat dat uitsluiting en verdeeldheid verder mogen toenemen?'' vraagt de organisatie zich af.

Alleen door afwijzing van het besluit ,,kunnen de CDA-kernwaarden, waaronder het in zijn waarde laten van elk individu en het recht op zelfontplooiing, fier overeind blijven'', aldus het SMN.

Het Marokkaanse Meldpunt tegen Racisme en Discriminatie vreest verregaande polarisatie tussen de bevolkingsgroepen. De organisatie roept Marokkanen op aangifte te doen van onheuse bejegening en zal de klachten bundelen in een zwartboek.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden