Driekwart 50-plussers nog bij eerste partner

(Novum) - Driekwart van de Nederlandse 50-plussers is nog getrouwd met zijn eerste partner. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de mannen die zijn geboren tussen 1940 en 1954 is negentig procent ooit getrouwd. Bij de vrouwen is dat 94 procent. Van alle 50-plussers is twintig procent gescheiden. Ongeveer vijf procent heeft zijn partner verloren.

Ruim twee derde van de mannen die zijn gescheiden of weduwnaar zijn geworden is opnieuw getrouwd of woont samen met een nieuwe partner. Veertig procent van de weduwen en gescheiden vrouwen is hertrouwd of samenwonend.

Zogenoemde tweedepartnerrelaties blijken relatief kinderrijk. Dat geldt vooral voor mannen. Zij krijgen gemiddeld 2,29 kinderen uit hun tweede huwelijk. De helft van de onderzochte groep heeft tijdens zijn eerste huwelijk twee kinderen gekregen, een kwart kreeg er drie of meer. Van de vrouwen krijgt bijna een kwart één kind uit een nieuwe relatie. Volgens het CBS zet een echtscheiding bij vrouwen juist een rem op verdere gezinsvorming.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden