Drie jaar WW staat in de wet, maar blijkt een dood recht

analyse Vakbonden lijken geen prioriteit te geven aan kwestie

Een werknemer moet 62 jaar hebben gewerkt voordat hij in aanmerking komt voor drie jaar WW-uitkering bij werkloosheid. Zo is het in de Wet werk en zekerheid vastgelegd door minister Asscher (sociale zaken) en die wet gaat per 1 januari 2016 in. Trouw schreef er zaterdag over. Bij het sluiten van het Sociaal Akkoord hierover in april 2013 tussen werkgevers en vakbonden is afgesproken dat er in cao's andere afspraken over de WW en dat derde jaar kunnen worden gemaakt.

De afspraak leek destijds een overwinning van de bonden. Het derde jaar WW sneuvelde immers niet bij de versobering van de arbeidsrechten in het Sociaal Akkoord.

Sindsdien is het echter heel stil rond dat derde jaar WW. Nieuwe cao's komen maar mondjesmaat tot stand. En de onderhandelingen rond cao's gaan vooral over een hoger loon - na jaren van de broekriem aanhalen hebben werknemers daar behoefte aan. Het lijkt dan ook een pyrrusoverwinning van de bonden te zijn geweest. Zeker toen de nieuwe voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, Hans de Boer, een jaar later zei dat het niet de bedoeling is dat het derde jaar WW weer in de cao gefietst gaat worden.

Ook de ingang van het tweede jaar WW blijkt een pijnlijk puntje. Tot nu had een werknemer er recht op na 24 werkzame jaren. Nu wordt dat 38 jaar, omdat de opbouw van rechten per gewerkt jaar een stuk minder wordt.

De voorzitter van de CNV, Maurice Limmen, reageert als door een adder gebeten bij de suggestie dat de bond het er bij heeft laten zitten. Hij vindt het nu belangrijker dat de periode om in aanmerking te komen voor het tweede jaar WW wordt bekort. "We gaan onderhandelen over deze termijn. Dat moet korter", zegt Limmen.

De prioriteit ligt bij het tweede jaar WW voor de CNV, omdat dat veel meer mensen raakt. Limmen zegt zich ook te willen inzetten voor het derde jaar WW, maar klaarblijkelijk willen de bonden eerst de periode van 38 jaar aanpakken en verkorten om recht te krijgen op het tweede jaar WW.

De bonden zijn bezig met protocolafspraken op centraal niveau om dit later in cao's te kunnen regelen. Het is een ingewikkelde mond vol woorden, die wel heel procedureel is. Het geeft eigenlijk aan dat de vakbonden zich niet erg zullen inspannen om die 62 jaar te bekorten. De werkgevers hebben al een jaar geleden de hakken in het zand gezet.

Het lijkt er dus op dat een werknemer echt vanaf zijn tweede of derde levensjaar aan de slag moet om nog ooit recht te hebben op drie jaar WW. Kortom het derde jaar WW bestaat in het wetboek, maar in de praktijk is het een dood recht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden