Dr. R. Pieters, kinderarts in opleiding in het ...

Dr. R. Pieters, kinderarts in opleiding in het VU-ziekenhuis, heeft voor zijn onderzoek naar leukemie bij kinderen als eerste Nederlander de Schweisguth prijs gekregen, de belangrijkste Europese prijs voor onderzoek op het gebied van kanker bij kinderen.

Drs. Ch. R. L. Balje is gekozen tot griffier van de Eerste Kamer. Hij zal in de loop van 1993 de huidige griffier, drs. A. Sprey, opvolgen, die gaat vutten. Balje is nu wetenschappelijk hoofdmedewerker in Groningnen en in die provincie voorzitter van de VVD statenfractie.

Dick van der Peijl, 40, is hoofd voorlichting geworden van de Industriebond FNV. Hij komt van wijlen Vara's Achter het Nieuws.

Jaap Kos, de voorzitter van de Dienstenbond CNV, is benoemd tot president van het Wereldverbond van beambten, aangesloten bij het Internationale christelijke Wereldverbond van de Arbeid. Kos, die penningmeester was, volgt de overleden Oostenrijker Hans Klingler op.

Paul van Vliet, cabaretier, is ambassadeur geworden voor het Nederlands comite Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Peter Struycken heeft voor zijn werk als monumentaal beeldhouwkunstenaar in voor publiek toegankelijke ruimtes de J. C. Van Lanschotprijs, groot 50 000 gulden gekregen. Hij kreeg de prijs uit handen van directeur W. F. Duisenberg van De Nederlandsche Bank, die tegelijk bekend maakte dat Struycken de opdracht krijgt het 'grijze hekwerk' rond het gebouw van De Nederlandsche Bank in Amsterdam 'voor het oog meer toegankelijk te maken'.

Mr. H. C. J. L. Borghouts wordt benoemd tot directeur-generaal openbare orde en veiligheid bij het ministerie van binnenlandse zaken. Hij volgt mr. I. E. Opstelten op, die burgemeester van Utrecht wordt. Borghouts (49) is sinds 1 december 1990 projectmanager reorganisatie politie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden