Dr. Ph. Kluin, chef de clinique laboratorium ...

Dr. Ph. Kluin, chef de clinique laboratorium voor pathologie aan de rijksuniversiteit Leiden, heeft de Van Vlissingenprijs uitgereikt gekregen wegens zijn onderzoek op het gebied van kwaadaardige lymfomen. De prijs wordt eens per twee tot drie jaar uitgereikt voor onderzoek naar oorzaak of behandeling van kwaadaardige lymfeklierziekten en bedraagt 50 000 gulden.

Mr. F. H. de Vries (46) is benoemd tot vice-president van de rechtbank in Arnhem. Hij was ondervoorzitter van de Raad van beroep in de Gelderse hoofdstad.

Drs. H. K. Verkoren is per 1 mei toegetreden tot het College van Commissarissen van het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT) in Leidschendam. Verkoren is lid van de Raad van Bestuur van de NMB-Postbankgroep in Amsterdam.

Mr. J. J. Brinkhof (47) is benoemd tot vice-president van het gerechtshof in Den Haag. Hij was vice-president van de rechtbank in de residentie.

L. van der Meer (68) is benoemd tot voorzitter van de Landelijke organisatie bewonerscommissies bejaardenhuizen (LOBB). Hij volgt B. Doolaard (87) op, die dit werk negen jaar heeft geleid.

Mr. C. L. M. Meuwese is per 1 mei directeur geworden van Defence for Children International, afdeling Nederland. Meuwese, 47, werkte bij de afdeling jeugdbeleid op het ministerie van WVC. DfC is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd opkomt voor de rechten van kinderen.

Mr. A. R. van der Winkel (32) is benoemd tot rechter in de rechtbank in Almelo. Hij was gerechtsauditeur bij en rechter-plaatsvervanger in dat college.

G. de Raad, lid van de raad van bestuur van de Koninklijke Nijverdal-ten Cate, is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Federatie voor kunststoffen, als opvolger van dr. B. Paulis.

Chris Kortekaas (31), student econometrie, krijgt de Isaac Roetprijs, waar 15 000 gulden aan is verbonden, voor zijn scriptie 'The defencegrowth nexus revisited, the case of India and Pakistan'. De prijs, die voor de tweede keer wordt uitgereikt, bekroont de beste studentenpublikatie op het gebied van 'bevordering van de wereldvrede door een meer efficiente distributie'.

Mr. J. W. baron Van Knobelsdorff (38) is benoemd tot rechter in de rechtbank in Dordrecht. Hij was gerechtsauditeur bij het gerechtshof in Den Haag en rechter-plaatsvervanger in de rechtbank in Dordrecht.

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft de Aanmoedigingsprijs Muziek dit jaar toegekend aan Jan van de Putte (1959). Hij krijgt de prijs van 5 000 gulden voor zijn compositie 'In hora mortis' voor sopraan en kamerorkest. In het rapport van de adviescommissie staat onder meer dat het een werk is van geladen klanken, gedurfd van opzet en trefzeker in zijn realisering.

Overleden

Len del Ferro, voormalig operazanger, maar bekender door zijn stottertherapien, is zondag in Amsterdam overleden. Del Ferro werd onder meer ook bekend van het geven van concentratietrainingen aan Ajax-spelers in de tijd van Johan Cruyff. Sinds hij dertien jaar geleden begon met de therapien, waarbij flankademhaling centraal stond, zijn duizenden mensen uit binnen- en buitenland genezen van het stotteren, aldus zijn dochter Ingrid (26). Zij werkte de laatste zes jaar nauw met haar vader samen en zal in de toekomst de therapien voortzetten.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden