Dr. A. W. Broekmans is met ingang van 1 november ...

Dr. A. W. Broekmans is met ingang van 1 november benoemd tot algemeen directeur van het College ter beoordeling van geneesmiddelen. Hij volgt dr. C. de Visser op, die directeur van het Nederlands Normalisatie Instituut is geworden. Broekmans is al hoofd van de afdeling klinische beoordelingen van het college.

Mr. A. A. Schwartz, oud-kinderrechter in Utrecht, krijgt de Petra van Luyn-prijs van de Kinderrechtswinkel in die plaats. De prijs is vernoemd naar de oprichster van de winkel.

Mr. M. A. J. Engels stopt als voorzitter van de Octrooiraad. Hij wordt opgevolgd door mr. R. L. M. Berger. Berger werkt bij het ministerie van economische zaken.

Ria van der Heijden krijgt de Lucas Lindeboom-onderscheiding, die om de twee jaar wordt toegekend aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het terrein van de geestelijke volksgezondheid. Zij krijgt de prijs (een beeldje en 5 000 gulden) voor haar baanbrekend werk in de emancipatie van psychiatrische patienten en het doorbreken van taboes.

H. J. Schoo wordt per 1 januari hoofdredacteur van het opinieweekblad Elsevier. Joh. L. van den Bossche legt dan op eigen verzoek deze taak neer, maar blijft deel uitmaken van de hoofdredactie. Schoo is nu adjunct-hoofdredacteur.

Gedeputeerde J. P. J. Lagrand van Noord-Holland is benoemd tot president-commissaris van NV PWN waterbedrijf Noord-Holland. Hij volgt drs. W. T. van Gelder op, die commissaris der koningin in Zeeland is geworden.

Mevrouw A. A. E. Goijert wordt per 1 november directeur van het regionaal bestuur voor de arbeidsvoorziening Kennemer-, Amstelland en Meerlanden. Zij volgt J. Pars op, die zijn functie heeft neergelegd om gezondheidsredenen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden