’Doodongelukkige’ schilder bloeit op

door Wilma van Meteren

Zeven maanden zat 50-plusser Carlos Campos werkloos thuis. „Een ramp”, zegt hij.

Campos werd gisteren, met een werkneemster van Bruna en werkgevers, gehuldigd omdat ze het CWI over de drempel van de 100.000ste vervulde vacature hielpen.

Gelukkig stuurde het Centrum voor Werk en Inkomen de Portugees naar ColorLink. Doreen Reckerts van dit uitzendbureau in Amsterdam, dat haar uitzendkrachten extra schoolt, zag „een doodgelukkige man” binnenkomen. „Hij wilde schoonmaakwerk, maar is schilder in hart en nieren.” Andere werkgevers hadden hem met beloftes van vast werk tijdelijk in dienst genomen. Hij had een flinke deuk in zijn zelfvertrouwen.

Reckerts had geen flauw idee hoe hij was als schilder. Maar ze vond dat hij een kans moest krijgen, ook al was hij ouder. „Ik heb hem zien opbloeien, ook als leidinggevende.”

Dat opbloeien gebeurt bij het bouwbedrijf JEGE uit Barendrecht. Baas Gerard Groenewold had een schilder nodig. De volgende dag stuurde het uitzendbureau, dat ook twee jongeren aan het werk heeft bij JEGE, Carlos. „Ik heb geen enkele moeite met zijn leeftijd. Het is juist fijn een ervaren kracht te hebben. Jongeren moet je steeds instrueren. Tegen hem zeg ik ’dat moet geschilderd’ en hij weet genoeg.”

Groenewold zou graag vaker jong en oud koppelen. „Dat zou ons vak heel goed doen.” Maar de informatie ontbreekt hoe je dat kan opzetten en welke financiële regelingen er zijn, kritiseert hij.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden