Update

Donner wil verder discussiëren over Curaçao

null Beeld ANP
Beeld ANP

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) vindt dat er 'een basis' is om verder te discussiëren over de situatie op Curaçao na een kritisch rapport over de integriteit van een aantal bewindslieden daar.

ANP/Redactie

De minister zei dat vandaag voorafgaand aan de wekelijkse vergadering van het kabinet.

Het geeft volgens hem vertrouwen dat ook binnen het parlement van Curaçao er een basis is om verder over het rapport te praten. In het rapport van oud-GroenLinks-leider Paul Rosenmöller staat dat er iets grondig mis is met de integriteit. Het beeld dat daaruit naar voren komt, leidt bij Donner naar eigen zeggen tot zorgen.

Ingrijpen op Curaçao is volgens hem alleen nodig als er op het eiland niets met de inhoud van het rapport gedaan zou worden. Rosenmöller heeft het parlement van Curaçao opgeroepen een commissie van wijzen in te stellen om nader onderzoek te doen naar de integriteit van de bewindslieden.

De Tweede Kamer vroeg gisteren om een onderzoek door de rijksrecherche of de AIVD om erachter te kunnen komen wie notulen van de rijksministerraad heeft gelekt. De notulen waren een verslag van gevolmachtigd minister van Curaçao Sheldry Osepa aan premier Schotte en repten van de bereidheid van Donner om in te grijpen.
Volgens Donner moet een gevolmachtigd minister, gezeteld in Nederland, verslag kunnen uitbrengen aan het thuisfront. Het is voor hem onduidelijk hoe de informatie vervolgens op straat is komen te liggen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden