Dominee Visser legt ruzie bij met Junkiebond

Nora Storm, voorzitter van de Rotterdamse Junkiebond en dominee Visser van de Pauluskerk hebben hun twee jaar lange ruzie bijgelegd. Zij verschilden fundamenteel van mening over de aanpak van drugsverslaafden. Daardoor ontstonden twee kampen in de particuliere Rotterdamse drugshulpverlening, die elkaar niet altijd even vriendelijk bejegenden. Inmiddels zijn Storm en Visser ervan overtuigd dat ze de handen ineen moeten slaan.

Enkele weken geleden leek de verstandhouding tussen de twee nog tot het nulpunt gedaald. In een zwartboek, afkomstig uit kringen rond Visser, werd Storm beschuldigd van belangenverstrengeling en het betalen van loon in de vorm van drugs. Dit zou gebeuren aan verslaafden die voor Storms succesvolle uitzendbureau Topscore werken.

Het rapport bleek al enige tijd te circuleren, maar Visser wist al die tijd publicatie in de pers tegen te gaan, zo blijkt uit een brief van de dominee aan de gemeente Rotterdam. Hierin stelt hij dat het zwartboek een aanleiding had moeten zijn rond de tafel te gaan zitten. Toen dit niet gebeurde en Nora Storm zelfs een prijs werd toegekend, sloegen bij medewerkers aan het zwartboek 'de stoppen door'.

Visser ontkent iets met het zwartboek te maken te hebben en betreurt de heisa die na publicatie ontstond. Ook Storm is omgeslagen. Zij wijt de problemen tussen de twee hulpverleners aan botsende karakters. ,,Wij zijn beiden zeer dominant.'

Visser zegt begrip te hebben voor de verleiding van Storm om loon uit te betalen in drugs. ,,Iedereen die afdaalt in de drugsscene staat aan de verleiding bloot om op een zekere dag zelf dealer te worden. (...) Omdat je baalt van de vele dealers, de vele ruzies, de wisselende prijzen en de talloze manipulaties. Maar het kan niet', stelt Visser in zijn brief. Volgens hem is Nora Storm daar inmiddels ook van doordrongen.

De gemeente heeft gesprekken gearrangeerd tussen de drugshulpverleners. Visser en Storm hebben afgesproken elkaar iedere zes weken te treffen om ideeen uit te wisselen en problemen door te spreken. Daarmee willen ze ook voldoen aan de eis van de gemeente, die al enige tijd vindt dat hun initiatieven 'transparanter' moeten worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden