Doekle Terpstra onderzoekt principes CDA

KAREN ZANDBERGEN

Doekle Terpstra gaat aan de slag voor het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. Het partijbestuur heeft een paar commissies in het leven geroepen die gaan onderzoeken hoe de partij werk kan maken van een van de belangrijke principes van de christen-democratie: het idee dat de samenleving voorop staat en niet de overheid. Daarin gaat Terpstra een rol spelen.

Over de richting die de partij op wil, heeft het CDA de afgelopen jaren al veel gesproken en zijn de nodige rapporten geschreven. Nu gaat het erom hoe de ideeën in praktijk worden gebracht, nu en in de toekomst.

Uiterlijk in oktober hoopt oud-Aedes-voorman Willem van Leeuwen, nu als vrijwilliger verbonden aan het WI van het CDA, een zogenoemde 'periscoop' klaar te hebben. Dat geschrift gaat over de toekomst van de maatschappelijke onderneming.

De werkgroep waar Terpstra naar alle waarschijnlijkheid leiding aan gaat geven (officieel moet hij nog 'ja' zeggen, maar verschillende ingewijden gaan er vanuit dat hij het doet), bezint zich op het CDA als partij van de samenleving.

De 57-jarige Terpstra lijkt daarmee weer te zijn omarmd door zijn partij. In 2007 was de huidige InHolland-bestuurder aanvoerder van de strijd tegen de denkbeelden van Geert Wilders.

In Trouw hekelde hij de verWildering: de polarisatie die de politiek van de PVV tot gevolg zou hebben. Toen zijn CDA ging regeren in een gedoogkabinet met de PVV was zijn verhouding met de partijtop niet al te best.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden