Doek valt voor Late Night Rens

Critici vonden de late night show van Peter Jan Rens, vijf dagen per week op RTL 4, altijd al 'ongelooflijk Haribo'. Rens stuntelde, stotterde en haalde de vreemdste gasten op het podium, waar hij ook een fax, een computer en een hond had.

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS

Na vier maanden moet Rens stoppen met zijn programma. “We vinden het heel jammer dat het de afgelopen periode niet is gelukt de live Late Night Show zodanig te ontwikkelen dat we er in 1998 mee door kunnen gaan”, zegt RTL 4. Er keken gemiddeld maar 280.000 mensen naar, te weinig voor RTL. Voor de rest van het seizoen heeft de amusementsfabriek gekozen voor een veel goedkopere oplossing: in plaats van Rens' talkshow komt er in het late-night timeslot, zoals ze het bij RTL noemen, een herhaling van het middagprogramma van Catherine Keyl. Dat zat daar ook al vóór Rens begon.

Peter Jan Rens is verslagen, maar gaat vrolijk door met de dingen die hij wél goed kan: “Ik ben dolgelukkig dat ik vier maanden lang heb kunnen doen wat ik altijd al wilde en natuurlijk had ik willen doorgaan, maar wanneer je merkt dat het doek valt heeft het niet langer zin er meer energie in te steken.”

Rens staat tot eind 1998 bij RTL onder contract. In die periode zal hij nieuwe afleveringen van 'Geef nooit op!', een kinderprogramma, en '5 tegen 5' presenteren.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden