Doe die man een alcoholvrij biertje

Het schijnt dat Don Johnson destijds zelf gebeld heeft met Lieshout. Dat ie het malt biertje van Bavaria lekker vond en dat ie best in een reclamefilmpje wilde. Dat vonden de Swinkeltjes een keigoed idee, want in 1991 kende iedereen Johnson nog van Miami Vice.

Zo ontstond de traditie bij de brouwer om wereldberoemde sterren het Brabantse biertje te laten aanprijzen. Joan Collins deed haar Alexis-act en wat korter geleden zagen we acteur Mickey Rourke en Playboybaas Hugh Hefner.

Nu is het aan Charlie Sheen om de verkoopcijfers van het nul procent biertje van Bavaria op te stuwen. Zelden was een acteur zo goed gecast - als iemand zich verre moet houden van welk verdovend middel dan ook, is het Sheen wel. In het reclamefilmpje zien we hoe hij een afkickkliniek verlaat en bij thuiskomst al zijn vrienden feestend en drinkend aantreft. Hij sluit zich op, maar een feestganger schuift een biertje door het kattenluikje - alcoholvrij... dus proost!

Als je zo'n commercial kunst wilt noemen, imiteert kunst hier het leven één op één. Begin vorig jaar draaide Sheen volledig door op een ondefinieerbare cocktail van drank en drugs. Hij raaskalde in tv-interviews dat hij 'tijgerbloed' had en 'adonis dna'. In filmpjes, die hij zelf op Youtube zette, rookte hij sigaretten door zijn neus en schold zijn werkgevers uit. Een public meltdown noemen ze dat in de States. Zijn populariteit steeg uiteraard tot ongekende hoogten.

Op het moment van ontploffen probeerde Sheen voor de derde keer in een jaar tijd af te kicken. De opnames van de comedy-serie 'Two and a half man', waarin hij een hoofdrol vertolkte, lagen noodgedwongen stil. De bazen van de Warner Bros studio's waren niet blij. Van de best betaalde acteur in Hollywood - Sheen verdiende 1,8 miljoen dollar per aflevering - verwachtten ze iets meer inzet. Toen hij publiekelijk een loonsverhoging van vijftig procent eiste was het welletjes en werd hij ontslagen.

Het zal niet hebben geholpen dat Sheen tezelfdertijd bezig was met zijn derde echtscheiding. Bijna ex Brooke Mueller liet hun kinderen, de tweeling Max en Bob, door de kinderbescherming uit huis halen. Verstandig denk je dan, want Sheen leefde op dat moment samen met twee dames van bedenkelijk allooi. Hij waarschuwde dat de peuters juist bij Mueller niet veilig waren. Inderdaad zou later blijken dat het echtpaar tenminste één hobby deelde: Mueller werd opgepakt wegens cocaïnebezit.

Sheens omgang met vrouwen hangt van beschuldigingen van mishandeling, straatverboden en arrestaties aan elkaar. Ooit schoot hij zijn verloofde Kelly Preston in haar arm. Des te verrassender is het dat Sheen momenteel weer helemaal dik is met zijn tweede vrouw, actrice Denise Richards. Met haar vocht hij een smerige voogdijzaak uit, maar onlangs gingen ze met hun dochters Sam en Lola op vakantie. En ze spelen samen in een nieuwe tv-serie met de idioot toepasselijke titel 'Anger management'. Sheen is clean, zegt hij. Net als in het Bavariafilmpje. En Hollywood wacht rustig op een volgende uitbarsting van de geliefde bad boy.

De familie Sheen
Charlie Sheen (46) heet eigenlijk Carlos Irwin Estevez. Hij is de zoon van Ramón Antonio Gerardo Estévez, die we beter kennen als de acteur Martin Sheen. Vader Sheen koos voor een pseudoniem omdat hij merkte dat zijn echte naam vooroordelen opwekte in Hollywood en hij niet aan de bak kwam. Later kreeg hij spijt van zijn beslissing, maar toen was hij al beroemd. Alleen Charlie nam de artiestennaam van zijn vader over. De andere twee zoons en dochter van Martin noemen zich Estevez. Ze zitten allemaal in de showbizz, maar Charlie is met stip de bekendste. Zou het toch aan die achternaam liggen?

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden