Doden door ernstige overstromingen Zuid-Amerika

null Beeld AFP
Beeld AFP

De ernstige overstromingen in Zuid-Amerika hebben zeker acht levens geëist. Meer dan 120.000 bewoners proberen het vege lijf te redden door naar veiliger gebied te vluchten.

De rivieren Paraguay, Paraná, Quarai en Uruguay zijn door het extreem natte weer ver buiten hun oevers getreden en zorgen voor overlast in hun stroomgebieden in Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay.

Vier doden Paraguay
Paraguay is tot dusverre het zwaarst getroffen land. Daar kwamen vier mensen om het leven en zijn 100.000 bewoners gevlucht voor het water. Alleen al in de hoofdstad Asunción, waar de rivier de Paraguay extreem hoog staat, moesten meer dan 90.000 mensen noodgedwongen hun woning verlaten. In meer dan 125.000 huizen is de stroom uitgevallen.

In het amazonegebied van Bolivia zijn twee mensen gestorven door het extreme weer. Ook in Argentinië vielen twee doden. De stad Concordia, bijna 350 kilometer ten noorden van de hoofdstad Buenos Aires, is voor een groot deel onder water van de rivier de Uruguay komen te staan. In Argentinië zijn circa 20.000 mensen geëvacueerd uit woningen bij rivieren.

El Niño
De regens begonnen op 18 december. Verschillende media spreken van de ergste overstromingen in de regio in minstens dertig jaar tijd. De oorzaak zou het natuurverschijnsel El Niño zijn.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden