divers

Vestingstad Naarden
De St. Vituskerk heeft prachtige plafondschilderingen, het 17de -eeuwse stadhuis en de Utrechtse Poort behoren tot de belangrijkste historische gebouwen van Naarden. Het boeiende verleden van de stad gaat leven door de verhalen van de gidsen over het leven binnen de vestigingwallen.

15 mei, 12.30 uur. Start: Informatie centrum Utrechtse Poort Naarden, Ruysdaelplein. Tocht: 5 kwartier.

Out of Fashion
Het programma van 'Out of Fashion: Maastricht Edition' omvat een tentoonstelling, een filmprogramma en een serie evenementen over de wisselwerking tussen mode en film. Dit project laat zien hoe modehuizen, avant-garde ontwerpers en nog onbekende modeontwerpers film, video en online media benutten om hun ontwerpen en visie vorm te geven en te verkopen.

t/m 26 mei, diverse locaties in Maastricht. Voor programma: www.bureau-europa.nl

Kunst leren kopen
Nieuwe expositie: Cornelies Collection is een verzameling kunstwerken en de persoonlijke keuze van Cornelie Frech. De collectie is een uitkomst voor wie door het gigantische aanbod aan kunstwerken, kunstenaars, kunstbeurzen en galeries niet meer weet wat en waar hij iets moet aankopen.

19 t/m 22 mei, Mister Kitchen, Westergasfabriek, Pazzanistraat 35 in Amsterdam. Collectie is online: ww.corneliescollection.com

Festival Boven Water
Op 18 april is de Grebbelinie officieel aangewezen als rijksmonument. Dit wordt gevierd op 14 mei wanneer de Grebbelinie het decor is van het Festival Boven Water. Bij de forten is er live-muziek. Soldaten spelen de zware strijd om de Grebbelinie na. Met theater, film, een workshop landmeten en een survivalbaan.

14 mei, 10.00-18.00 uur. Festivalroute loopt langs de forten in Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Meer informatie: www.grebbelinie.nl

Eetbaar Rotterdam
Drijvende tuinen, moestuinen op het dak en restaurants die lokaal geproduceerd voedsel serveren: de nieuwe stadsboeren komen in beeld. Het Eerste Eetbaar Rotterdam Filmfestival gaat over stadslandbouw en eten uit de stad. Met films en discussie.

14 mei, 15.00-19.00 uur. LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam. Meer informatie: www.eetbaarrotterdam.nl/filmfestival

Militracks
Bij Militracks komen militaire voertuigen in beweging, met onder andere een Russische tank. Deze rijden over een parcours van anderhalve kilometer. Het publiek mag, tegen betaling, een ritje maken op de motoren, de vrachtwagens, de pantserwagens en zelfs in de tanks. Ook is er een militaire markt met meer dan honderd kramen.

14 en 15 mei, Liberty Park in Overloon, Museumpark 1. Meer informatie: www.libertypark.nl en tel. 0478 - 641 250

1953 De Musical
In 1953 werd de provincie Zeeland overvallen door een allesverwoestende springvloed. De ramp is gegoten in een musical, met in de hoofdrollen Ben Cramer, Filip Bolluyt en Joke de Kruijf. Zij spelen de notabelen uit een klein Zeeuws dorp.

14 mei, 20.00 uur. Theater de Myrthe in Goes; 17 mei, 20.15 uur. Theater Markant, in Uden.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden