divers

Anna Bijns Prijs voor Wanda Reisel

Het boek Witte Liefde van Wanda Reisel is bekroond met de Anna Bijns Prijs 2007. Dat werd zondag bekendgemaakt in het AVRO-radioprogramma Opium. De Anna Bijns Prijs van 10.000 euro gaat om de twee jaar afwisselend naar proza en poëzie, geschreven door een vrouw. De Middelnederlandse schrijfster Anna Bijns was de eerste vrouw die wist rond te komen van onder meer haar gedichten.

Gronings zwembad start Nordic ’waterwalking’

Nordic Walking in het water: volgens sportcentrum Kardinge in Groningen levert het een betere training op dan in de open lucht. Het sportcentrum begint deze week daarom met groepslessen in het zwembad. Het water biedt extra weerstand en levert op deze manier een intensievere training op. De deelnemers krijgen zelfs speciale stokken die wat zwaarder en langer zijn dan de reguliere. Daarnaast hebben de waterwandelaars geen last van slechte weersomstandigheden of obstakels op straat, aldus een woordvoerster van het zwembad.

Eenmalige postzegelserie met negen tuinvogels

TNT Post en Vogelbescherming Nederland hebben een nieuwe serie postzegels gemaakt waarop tuinvogels staan afgebeeld. De serie van negen is deze week te krijgen.

De pimpelmees, de boomklever, de winterkoning, de gaai, de goudvink, de huismus, de merel, de koolmees en het roodborstje staan op de zegels afgebeeld. In het zegelboekje staan ook tips om de tuin aantrekkelijk te maken voor vogels. De serie is eenmalig in een oplage van 25.000 stuks uitgegeven. Een deel van de opbrengst gaat naar de Vogelbescherming.

Storioni Trio organiseert nieuw kamermuziekfestival

Het Storioni Trio en Muziekcentrum Frits Philips hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor een nieuw kamermuziekfestival. De eerste editie van het Storioni Festival vindt plaats van 23 t/m 27 januari 2008. Vijf dagen lang staat Brabant in het teken van kamermuziek op het allerhoogste niveau, met als epicentrum Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Tevens vinden er concerten en masterclasses plaats in De Toonzaal in ’s-Hertogenbosch en het Fontys Conservatorium in Tilburg. Muziek van de Georgische componist Giya Kantsjeli vormt een rode draad door het festival, waar musici als Gidon Kremer, Emma Johnson en Peter Frankl zullen optreden. Een en ander vindt plaats onder de noemer ’Hemels licht, Aardse nacht’. De Amerikaans/Nederlandse componist Ron Ford schreef speciaal voor het festival ’In my dream’ voor pianotrio en sopraan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden