divers

Salonboot De Orient, opgenomen als Varend Monument, vaart vanuit Den Haag naar Lichtjesavond in Delft: een feest in de historische binnenstad van Delft. Op de Markt gaan om 19 uur de honderden lichtjes in de kerstboom aan. Rond 21 uur vaart de Salonboot weer terug naar Den Haag. Voor de gasten is er gluhwein of chocolademelk.

14 december, van 17 tot 21 uur. Meer informatie en reservering via www.salonbootdenhaag.nl of telefonisch via 070 - 2116 105.

Een eerste mountainbike strandrace staat gepland op het strand van Noordwijk. Het evenement gaat van start op de Koningin Wilheminaboulevard (ter hoogte Hotels van Oranje) in Noordwijk en eindigt na 52 kilometer trappen via het strand naar IJmuiden ook weer in Noordwijk. Beginners en doorgewinterde bikers mogen mee doen.

12 december, strand Noordwijk. Informatie en aanmeldingen voor de strandrace: www.mtbbeachrace.nl

De Anton Pieck Parade is een hommage aan tekenaar Anton Pieck, die zestig jaar in en rond Haarlem woonde en werkte. Ruim honderd toneelspelers en muzikanten bevolken voor een dag een klein toneel in het oude centrum van Haarlem, bij de Oude Bavo-kerk nabij de Grote Markt. Je ziet er goochelaars, vuurspuwers tot oude ambachten.

11 december. Meer informatie op www.antonpieckparade.nl

Niet genoeg gehad van de feestdagen? De Ruïne van Brederode in Santpoort is omgetoverd tot een romantisch kerstland in Anton Pieck-sfeer. Er zijn ruim 60 kerstshops, een beautyplein vol geuren en verzorgingsartikelen, culinaire proeverijen, een kerstmodeshow en sfeervolle optredens van koren en artiesten. Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma.

t/m 20 november, Ruïne van Brederode, Velserendlaan 2 te Santpoort. Meer informatie op www.mirakels.eu.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden