divers

Zeventig jaar beelden van Beatrix in Schielandshuis

Het Historisch Museum Rotterdam opent in het Schielandshuis op de verjaardag van koningin Beatrix een overzichtstentoonstelling van de zeventig jaar dat de vorstin in beeld is gebracht. Op de expositie Beatrix zeventig jaar in beeld zijn foto's, spotprenten, postzegels, billboards, historisch filmmateriaal en puzzels met haar beeltenis te zien.

Het Historisch Museum Rotterdam heeft voor de opening alle vrouwen uitgenodigd die net zoals koningin Beatrix op 31 januari 1938 zijn geboren. De expositie in het Schielandshuis is tot en met 25 mei te zien.

Verkoop Puc-koffiezetter van AH zakt compleet in

De Senseo van Philips en Douwe Egberts is op de koffiezetautomatenmarkt nagenoeg onverslaanbaar. In november werd in Nederland de vijfmiljoenste Senseo verkocht. Concurrenten hebben het moeilijk. De in 2004 geïntroduceerde Gustino van Bosch werd vorig jaar wegens tegenvallende resultaten uit productie gehaald. Van de in oktober 2007 door de Ahold Coffee Company met veel bombarie gepresenteerde Puc zijn er nu enkele tienduizenden verkocht, zo meldt de website FoodHolland.

De Puc werd na de introductie bij de supermarktketens Albert Heijn en C1000 en bij de warenhuizen Blokker en Marskramer verkocht. Ahold Coffee Company zei binnen een jaar tussen de 100.000 en 150.000 Pucs te willen verkopen. Navraag bij supermarkten en warenhuizen leert dat de verkoop vrijwel stil licht, aldus FoodHolland.

Volgens Laurens Sloot het Erasmus Food Management Instituut is Albert Heijn gewoon te laat en biedt de Puc geen meerwaarde boven de Senseo. ,,De markt is verzadigd. En waarom zou iemand zijn Senseo vervangen door een Puc? Een nieuw apparaat moet wel héél bijzonder zijn, en echt beter, wil het de strijd aankunnen’’, aldus Sloot.

Warhol-expositie topper voor Stedelijk Museum

De tentoonstelling Andy Warhol - Other Voices, Other Rooms in het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft ruim 120.000 bezoekers getrokken. Volgens het museum was de expositie een doorslaand succes. „Het Stedelijk had op 80.000 bezoekers gerekend en op 100.000 gehoopt.” Wegens de massale belangstelling was de expositie vrijdag en zaterdag langer open dan normaal, tot 20.00 uur. De tentoonstelling is komende week te zien in het Moderna Museet (stedelijk museum) in de Zweedse hoofdstad Stockholm en reist mogelijk later door naar Londen en de Verenigde Staten.

Donorshow én Halaltv-moment van het jaar

De Grote Donorshow van BNN én het gesprek van cabaretier Hans Teeuwen met de meiden van Halal zijn zaterdagavond verkozen tot Het TV-Moment Van Het Jaar. Vakjury en stemmend tv-publiek oordeelden dat de bewuste fragmenten in 2007 het meest opmerkelijk waren. Beide programma's behaalden een eindscore van 78 procent en daarmee was er een verrassende uitslag met twee winnaars. „Ik sta hier met de grootst mogelijke verlegenheid”, zei presentator Matthijs van Nieuwkerk tijdens een rechtstreekse tv-uitzending waarin de uitslag bekend werd gemaakt. „Ik besluit dat de award hier blijft staan.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden