divers

Zwoele Zomer
Tijdens deze Zwoele Zomeravond van het Kröller-Müller Museum geeft cabaretier en schrijver Hans Dorrestijn een lezing uit Dorrestijns Vogelgids. Ook aanwezig: de Zwitserse performer Georg Traber, die een ode brengt aan de Needletower van Kenneth Snelson.

16 juli, 15.00 uur. Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6 in Otterlo. Meer informatie: tel. 0318 - 591 241en www.kmm.nl

Nachtwachtwandelingen
Tocht door oudste deel van Amsterdam met De Nachtwacht als leidraad. Vanaf de plaats waar De Nachtwacht bijna vierhonderd jaar geleden werd gemaakt, gaat de tocht langs de gebouwen waar het schilderij heeft gehangen. Inclusief toelichting over de mensen op het schilderij.

21, 22 en 23 juli, 14.00 uur. Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4 in Amsterdam. Reserveren verplicht. Meer informatie: www.nachtwachtwandelingen.nl of tel. 06 -2356 5764.

Van trekhond tot troeteldier
Al duizenden jaren beïnvloedt de mens het leven en de evolutie van het dier. De meest herkenbare voorbeelden zijn honden en katten. Zij maken deel uit van het dagelijks leven van bijna 1 op de 2 westerse gezinnen. Pascale Fuchs vertelt in deze lezing over de veranderende relatie tussen mens en dier.

22 juli, 15.30 tot 16.30 uur. Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28 te Utrecht. Meer informatie: www.hetutrechtsarchief.nl

Blotevoetenpad
Wandel eens op een andere manier: trek je schoenen uit. Het Blote voetenpad, of Blôde Fuottenpaad, is gemaakt om met blote voeten over te lopen, waardoor je de ondergrond voelt. Maar ook om op de route te bungelen in een hangmat of te mijmeren met je benen in het water. Lengte is 4 kilometer.

Doezumermieden, natuurgebied Westerkwartier. Startpunt: P-plaats Kaleweg in Opende. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden