divers

Elf Fantasy Fair
Verscholen achter het gebladerte kun je de Heksenkring maar net ontwaren, in de verte klinken de trommels van het aangekondigde gevecht tussen de Vikingclans. De Elf Fantasy Fair in Elfia is begonnen met 25.000 elfen, heksen en andere schimmige figuren.

16 en 17 april, Kasteel De Haar, Kasteellaan 1 in Haarzuilens. Meer informatie: www.haarzuilens.elffantasyfair.com

Het nut van geheimen
Wat weten we eigenlijk over geheimen? Waarom hebben we geheimen en voor wie? Hoe houd je iets jarenlang geheim? En klopt het dat geheimen altijd slecht voor je zijn? Een denkavond met dr. Andreas Wismeijer en Steven van de Walle, hoofddocent bestuurskunde Erasmus Universiteit.

20 april, 20.00 uur. Arminius Denkcafé, Museumpark 3 in Rotterdam. Informatie: tel. 010 - 4363 800 en www.arminius.nu

Pelgrimswandeling
Aan het begin van de Lijdensweek, op Palmzondag, organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een 14 kilometer lange wandeling vanaf Wittem door het Limburgse Heuvelland naar Moresnet-Chapelle (B), waar een bezoek gebracht wordt aan een van Europa's mooiste Kruiswegparken.

17 april, start om 9.00 uur Wittem, Gerarduskapel in het Geuldal nabij Gulpen. Voor terugtocht: er gaat een bus om 15.35 uur naar Vaals. Meer informatie: www.spvlimburg.nl

Tast het avontuur
Avonturenpark Hellendoorn opent de deuren voor mensen met een visuele beperking. Er is extra bewegwijzering, de muziek in het park is uitgeschakeld en er zijn hulpmiddelen beschikbaar zoals een plattegrond in brailleversie met voellijnen. Het park is deze dag exclusief voor slechtzienden en blinden.

16 april, Avonturenpark Hellendoorn. Luttenbergenweg 22. Informatie en kaarten: www.avonturenpark.nl/ tasthetavontuur.

Authenticiteit
In de film 'The Truman Show' worden serieuze hedendaagse existentiële en maatschappelijke kwesties rond de rol van de massamedia in ons leven aan de orde gesteld. Is de grens die we altijd hebben getrokken tussen feit en fictie, echtheid en kunstmatigheid nog wel houdbaar als we voortdurend zichtbaar zijn? Film met in- en uitleiding door filosofe Marieke Borren.

20 april, 19.00 uur. Filosofisch Café Haarlem, Remonstrantse Kerk aan de Oranjekade 1. Meer informatie: www.kerkpleinhaarlem.nl/remvvh

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden