divers

Het is de Dag van de Architectuur en in het hele land worden dit weekeinde activiteiten georganiseerd rond het thema hergebruik. In Amsterdam stelt Arcam 16 spectaculair verbouwde panden open voor publiek, op zondag 27 juni, van 10 - 17.00 uur. Dus niet op zaterdag, zoals abusievelijk in de speciale bijlage stond die afgelopen zaterdag bij deze krant zat.

26 en 27 juni. Informatie over alle deelnemende gemeenten op: www.dagvandearchitectuur.nl

Het gaat slecht met de honingbij, niet alleen in Nederland maar overal ter wereld. Tijdens de Blije Bijen-weekends zijn er imkers uit de omgeving van Bunnik en Houten aanwezig die u alles kunnen vertellen over (het gedrag van) de honingbij, maar ook over de oorzaken van hun achteruitgang en de mogelijke maatregelen daartegen. Inclusief kaarsen rollen en honing tappen.

26 en 27 juni, Botanische Tuinen. Fort Hoofddijk, Budapestlaan 17, De Uithof, Utrecht. Meer informatie: tel. 030-253 5455 of www.uu.nl/botanischetuinen

Inspiration Days is een evenement dat inspiratie geeft om een duurzamer maatschappij te krijgen. Van alledaagse producten die duurzaam zijn geproduceerd tot lezingen, debatten en workshops.

26, 27 en 28 juni, van 10.00 uur tot circa 23.00 uur, alle activiteiten vinden grotendeels plaats rondom het centrum van Eindhoven. Meer informatie: www.inspirationdays.nl

Een grachtenpandenrondleiding langs het interieur en de tuin van het dubbele grachtenpand Geelvinck Hinlopen Huis, de formele tuin van Maison Descartes, het Grill’s hofje, het Art Deco gebouw de Bazel en de koetshuizen en tuinen van de Gouden Bocht. Wandeling duurt 3 uur.

26 juni en 3 juli, 11.30 uur aan de Herengracht 518. Aanmelden via info@uhgt.nl of 020 6881243

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden