divers

Keverliefde
Dol op Volkswagen kevers? Bezoek dan het Internationaal Keverweekend te Budel. Ruim tweehonderd achter elkaar aan rijdende kevers vormen op zaterdag een kleurig lint dat zich door het Brabantse landschap kronkelt. Op zondag de echte kevershow.

18 en 19 juni, Budel (aan de A2 tussen Einhoven en Weert), afslag 37. Rondrit start op zaterdag om 17.30 uur. Meer informatie: www.beautifulbudel.nl

Balder, D. Quorg, Spin
De acteur Rein Edzard vertelt een van de magistrale dierenverhalen van Anton Koolhaas: 'Balder D. Quorg, Spin'. De begeleidende pianomuziek wordt gespeeld door Janine de Leeuw.

19 juni, 14.00 uur. Regentenkamer, Noord West Buitensingel 20 in Den Haag. Meer info: www.regentenkamer.nl

Somnio
Somnio is het festival van de niet-gedistribueerde film, waar een ongekende selectie aan films samenkomt. Te zien zijn meer dan tachtig films uit alle mogelijke filmdisciplines; documentaire, speelfilm, kunstvideo uit Nederland en van verre. Poëtisch, confronterend, politiek controversieel, maar met één gemene deler: de volstrekt eigen visie van de filmmakers.

18 en 19 juni, Hal 25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar Overstad. Meer informatie en programma: www.somniofilmfestival.nl

Openluchthotel
Overnachten onder de sterren kan tijdens het beeldende kunstproject Openluchthotel. Op ongeveer 25 verschillende locaties in Utrecht zullen gastenkamers in de openlucht worden ingericht door kunstenaars en vormgevers in Utrecht en Leiden. Slaap in de tuin van de metaal kathedraal of in een Japanse 'buitenkamer'.

De nacht van 18 op 19 juni in Utrecht, 21 juni in Leiden en 10 september in Delft. Meer informatie en aanmelding: www.openluchthotel.nu

Ballet
Ballet is tijdloos en mooi, maar achter de fragiele tule van de tutu's schuilt een snoeiharde wereld van totale toewijding, ijzeren discipline en moordende concurrentie. Liedeke Plate, universitair hoofddocent Genderstudies, vertelt over haar fascinatie voor ballet.

21 juni, 12.45 ur tot 13.45 uur, Soeterbeeck Zomercafé, Botanische tuin Hortus Arcadië van de Radboud Universiteit Nijmegen, d'Almarasweg 22d, Nijmegen.

Wijnproeverij
Hoe smaakt Nederlandse wijn uit de Betuwe? Wijngaardeniers Teun Geluk en Chris Maan vertellen graag hoe zij de wijnstokken verzorgen om de beste wijndruiven te krijgen. Rondleidingen door de wijngaard en wijnmakerij, met proeverij.

18 en 19 juni, 13.00-17.00 uur. S-akker, Welysestraat 19b te Dodewaard. Meer informatie: www.s-akker.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden