divers

De relatie tussen eten en herinneringen is de inspiratiebron geweest voor een co-productie tussen Lisette Kreischer, o.m. auteur van het kookboek Ecofabulous koken in alle seizoenen, en de culinaire werkplaats, ontwerpstudio en restaurant voor verse eetinspiraties. Schuif aan voor de eetinspiratie ’a walk down ecofabulous lane’.

5 november, 18-22 uur, de culinaire werkplaats, Fannius Scholtenstraat 10 huis in Amsterdam. Reserveren verplicht: tel. 06 - 5464 6576 of per e-mail info@deculinairewerkplaats.nl.

Deze prikkelende avondlezing geeft de visie van schrijver en bioloog Midas Dekkers op biodiversiteit. Het thema van deze lezing is geïnspireerd op het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit 2010. Na de pauze wordt de sterrenhemel van de komende maand getoond.

2 november, 20 uur. Planetarium, Artis, Plantage Kerklaan 38-40 in Amsterdam. Meer informatie op: www.artis.nl/artis-academie/lezingen

Ruim 90 professionele industriële-, mode- en vrije vormgevers, producenten en ambachtslieden presenteren en verkopen hun producten. Maak kennis met de ontwerpers en vervaardigers van handgemaakte designobjecten, zoals meubels, gebruiksvoorwerpen van metaal, glas/kristal en keramiek.

30 en 31 oktober, 12-18 uur. Meesterlijk – design en ambacht, SBP gebouw, tegenover het Klokgebouw op Strijp S in Eindhoven. Meer informatie: www.meesterlijk.nu

Wat zijn de koninklijke ’hotspots’ in en rond het paleis Het Loo? Ontdek het met de Royal Tour. Tijdens deze tocht wordt de bezoeker geleid langs plaatsen in en rond het paleis Het Loo, waar getrouwd, gedoopt en gefeest wordt. Foto’s vertellen tijdens de rondwandeling over deze gebeurtenissen. Naast de Koninklijke Familie komen ook bezoeken van buitenlandse vorstenhuizen aan bod.

Paleis Het Loo Nationaal Museum, ingang via Amersfoortseweg, Apeldoorn. Meer informatie: tel. 055 - 5772 400 en www.paleishetloo.nl

Kunstmaand Ameland is een eilandbrede expositie van ruim 70 nationale en internationale kunstenaars. Zij tonen hun schilderijen, beelden, keramiek en glas op bijzondere locaties. Het thema van dit jaar is „Glashelder” waarmee de nadruk ligt op glaskunst. Onder andere de Zweedse glaskunstenaars Lena Bergström en Göran Warff komen op Ameland exposeren.

Vanaf 3 november gedurende de hele maand. Voor meer informatie: www.kunstmaandameland.com

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden