'Dit is onze rijdende werkplek'

'Aan tafel' laat zien wat er bij u en bij ons gebeurt rond het hart van het huis.

Ingelien Smits (23, links) met vriendin Bertine Dukel (24). Samen zijn ze eigenaar van webshop Lieverkoekje.

"Ik ken Bertine van mijn studie, we hebben allebei sociaal pedagogische hulpverlening gedaan. Na mijn afstuderen kon ik geen baan vinden. Om toch iets leuks om handen te hebben, begon ik een webshop. Ik dacht meteen aan Bertine: zij is heel goed in dingen maken.

Ongeveer één dag in de week zitten we samen te werken aan Lieverkoekje, zo heet ons bedrijfje. We maken van niets iets. Meestal begint het bij het materiaal: ik heb een mooie lap leer, of een wollen denken van mijn oma - wat zullen we daar eens van maken? Zo bedachten we onze houten onderzetters, die best goed verkopen. We hebben gewoon dunne plakjes van een boomstam gezaagd, en mooi opgeschuurd.

De camper is van mijn man en mij. Toen Bertine en ik een paar weken geleden voor het eerst op een webshopmarkt stonden, zijn we met de camper gegaan. Het is een mooie eyecatcher, en hij past goed bij de stijl van onze producten. Tegenwoordig neem ik hem ook mee als ik naar Bertine ga om te werken, het is ons rijdende werkplekje. Heel gezellig: op de achtergrond draait de platenspeler een klassiek muziekje, kop koffie erbij, en aan de slag.

We hebben allebei een baan ernaast. Ik werk nu tijdelijk als secretaresse. Het geld dat we met Lieverkoekje verdienen, gebruiken we om nieuwe producten te maken. We vinden het in de eerste plaats ontzettend leuk om te doen, maar we willen op den duur ook winst maken."

catrien spijkerman

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden