Discodienst in gereformeerde kerk Berlikum gaat niet door

Van onze kerkredactie AMSTERDAM - De 'eerste discodienst' van Nederland, die de gereformeerde kerk in het Friese plaatje Berlikum vanavond zou houden, gaat niet door. Reden: de enorme en vooral onjuiste ophef die in de pers over het gebeuren zou zijn gemaakt.

Beweringen in kranten als zou er in de kerk 'satanische muziek' worden gedraaid van de hard-rock groep Judas Priest, zijn ds. P. Dijkstra en pastoraal werker J. Droogsma in het verkeerde keelgat geschoten. Zelfs Nova zou afreizen met een filmploeg en opnamen maken die direct 's avonds zouden worden uitgezonden. De disco-dienst, bedoeld om de jeugd weer de kerk in te krijgen, werd zo opgeblazen en tot zo'n groot gebeuren gebombardeerd, dat we ervan hebben afgezien, aldus Droogsma.

Er is vanavond wèl een bijeenkomst met de gereformeerde jeugd van Berlikum, maar niet in de vorm van een kerkdienst. Om zeven uur in plaats van half negen zijn de jongeren welkom om over popmuziek te komen praten, en met name over de religieuze thema's die in house-muziek wordt aangetroffen.

Droogsma, geschrokken van de berichten in de pers heeft nog navraag gedaan bij een hardrockspecialist van radio Friesland, of Judas Priest werkelijk satanische muziek produceert. Nee, zei de specialist, het Judas Priest-lied 'Breaking the law' is juist veeleer een waarschuwing aan de jeugd dat ze in een uitzichtloze periode gemakkelijk de wet kunnen overtreden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden