diepgids29woensdag

Is het geluid van kinderstemmen op het schoolplein overlast? ( FOTO ANP) Beeld ANP
Is het geluid van kinderstemmen op het schoolplein overlast? ( FOTO ANP)Beeld ANP

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Ik leerde Esther Hageman vorig jaar kennen tijdens een interview voor

Naschrift na de onverwachte dood van mijn man Karel de Lange. Het

interview leverde een prachtig, genuanceerd en levensecht verhaal op. Het heeft op veel mensen indruk gemaakt en men spreekt mij er, tot op de dag van vandaag, nog steeds op aan. Het was mijn man ten voeten uit en gelukkig geen beschrijving van een heilige! Op moeilijke momenten grijp ik ernaar om het nog eens te lezen, omdat het me troost. Niemand had het beter kunnen opschrijven!

Pien de Lange - Lunenborg Baarn

De klachten van buurtbewoners over krijsende en schreeuwende kinderen van een basisschool in Badhoevedorp ( Trouw 25 april) zijn herkenbaar. Ook wij storen ons bijna dagelijks aan deze overlast. Het blijft niet beperkt tot het ’speelkwartier’, nee, de overlast vind ook plaats voor en na de schooluren en in de middagpauze. Een normaal gesprek voeren als we koffiedrinken of lunchen is er niet bij. Onbegrijpelijk dat het onderwijzend personeel niet ingrijpt. De genoemde directeur in het artikel vindt dat geluid van kinderstemmen erbij hoort. Inderdaad, maar dan wel op normáál niveau. Hopelijk vindt de bestuursrechter ook dat dit lawaai niet sociaal is in een woonbuurt.

Knud en Hennie Jensen Dieren

De aanschaf van zonnepanelen is een moeizaam, ingewikkeld proces.

Om als particulier producent te worden, heb ik met een achttal instanties (!) te maken gehad. Over bureaucratisering gesproken.

De vraag is hoe je hiermee omgaat. Verschillende instanties hebben mij een stappenplan verstrekt.

Bij de bezitters van zonnepanelen die eergisteren in Podium hun verhaal vertelden gaat het om een (onjuiste) afstemming waar zij als producent zelf medeverantwoordelijk voor zijn. De producent voert steeds meer de regie, wat ik als plezierig heb ervaren. De opmerking ’wie als particulier zonnepanelen op zijn dak laat plaatsen, is gewaarschuwd’ is een loze kreet. Je hoeft echt geen spijt te krijgen om aan duurzaamheid te werken!

Jaap Stuurwold Doetinchem

Directeur televisieprogrammering Gerard Timmer voerde in Trouw van gisteren aan, dat de avonduitzending van Sesamstraat een herhaling is en dat het programma ook 's ochtends en 's middags wordt uitgezonden. Maar meneer Timmer, ik wil niet dat mijn kinderen ’s ochtends en rond het middaguur televisie kijken. Voor mijn gezin is de huidige tijd van 17.30 het beste tijdstip voor Sesamstraat. Wat wij vervelend vinden, is dat de uitzending om de haverklap vervalt voor sport, politiek en nieuws. Mijn actie is dan ook: èlke dag om 17.30 Sesamstraat !

Margriet Hunse Odijk

Merkwaardige moraal van de nieuwe bestuursvoorzitter van ING: ‘Er zijn niet bewust fouten gemaakt, dus treft bestuurders van de bank geen blaam.’ Als iemand door onoplettendheid een kind aanrijdt op een zebrapad? Treft hem dan ook geen blaam? Als onoplettendheid het ontslag van 7000 mensen tot gevolg heeft evenmin?

Er moet kennelijk nog heel wat in de bankwereld gebeuren voordat maatschappelijke verantwoordelijkheid weer gewoon wordt.

Jan van der Kolk Voorburg

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden