diepgids28vrijdag

Zin in echte experimenten? Het Jeugdlab bestaat tien jaar en viert het feest op zondag 30 augustus in het Universiteitsmuseum in Utrecht met extra spannende experimenten. Kinderen kunnen zelf ijs maken door te voetballen, megagrote bellen blazen en ontdekken hoe je cake bakt zonder oven. Het feest is gratis voor iedereen onder de achttien jaar. Adres: Lange Nieuwstraat 106 in Utrecht, van 11.00 tot 17.00 uur.

Het gras is gemaaid, tijd om te hooien! Het IVN Zuid-Kennemerland houdt op 29 augustus een werkdag in het Spaarnwouderveen/De Batterij bij Halfweg. Hooien en ander (licht) onderhoudswerk staan op het programma voor natuurliefhebbers. Ervaring is niet vereist, werkkleding, laarzen en een eigen lunch zijn wel nodig. Gereedschap en werkhandschoenen liggen klaar. Het hooien begint om 9.30 uur tot 15.30 uur, verzamelplaats is de kruising van de Spaarndammerdijk met de Oude Notweg. Aanmelden via 023-5351239 of publiciteit@ivnzk.nl.

Voor de derde keer organiseert het Filmmuseum het openluchtfilmfestival Sunsets Overhoeks, de toekomstige locatie van het Filmmuseum. Vijf avonden lang, van 2 tot en met 6 september zijn films op een reusachtig scherm te zien. De overdekte tribune biedt een prachtig uitzicht op het IJ en de skyline van Amsterdam. Op het festivalterrein is plaats voor ruim zevenhonderd bezoekers. Toegangsprijs euro 3,-, meer info: www.filmmuseum.nl/sunsets

Deze periode is bij uitstek geschikt om vlierbessen en rozenbottels te plukken. Het Flevo-landschap organiseert een excursie door Natuurpark Lelystad om 13.00 bij het bezoekerscentrum in het park. Ook zijn kastanjes, hazelnoten en walnoten te vinden. Een gids vertelt meer over deze lekkernijen. Aanmelden is verplicht en kan dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur via tel. 0320-286130. Deelname is euro 3,50, kinderen tot twaalf jaar euro 2,50.

De lucht boven Breda is tot en met 29 augustus bijzonder kleurig. Dertig heteluchtballonnen zweven daar tijdens de Breda Ballon Fiësta. Ook dit jaar is het mogelijk om als echte vroege vogels een ochtendvaart te maken. Vanuit de lucht genieten hoe de wereld onder je wakker wordt, is een bijzondere ervaring. De kosten zijn euro140,- p.p. inclusief ontbijt. Maar wie niet te veel geld wil spenderen, kan ook gewoon kijken, want het ballonnenspektakel is gewoon gratis. Meer informatie: http://www.bredaballonfiesta.nl/.

Witte nachtvlinders met dons? Of nachtvlinders met juist erg kleurrijke of ingenieuze vleugelpatronen? Tijdens de Nationale NachtvlinderNacht worden nachtvlinders gelokt en bekeken. Gegevens van deze vlinders worden tijdens deze nacht in heel Nederland verzameld. Meedoen? Op de site http://www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht/ staan de excursies.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden