diepgids26vrijdag

Kramer en Kemkers hebben de draad weer opgepakt. (FOTO ANP) Beeld ANP
Kramer en Kemkers hebben de draad weer opgepakt. (FOTO ANP)Beeld ANP

Oud-VVD-leider Wiegel meent ten onrechte dat er in 1958 een minderheidskabinet regeerde. Het ’rompkabinet-Beel’ steunde in de Tweede Kamer op 77 zetels van de drie christendemocratische partijen en was dus een meerderheidskabinet. Ten tijde van dit kabinet lag er ook een volledige begroting voor 1959. De stelling dat de PvdA de crisis veroorzaakte, is eveneens onjuist. Het kabinetsbesluit van november 2007 luidde: ’een en ander betekent dat Nederland hoe dan ook zijn leidende militaire verantwoordelijkheid in Uruzgan per 1 augustus 2010 zal beëindigen’. Niet de PvdA, maar het CDA schond die afspraak.

Bert van den Braak Delft

Na de afgelopen week te zijn geconfronteerd met een schier oneindige reeks, elkaar met modder besmeurende politici was het een absolute verademing om te zien hoe de twee fantastische sportmensen Sven Kramer en Gerard Kemkers omgaan met hun teleurstellingen en falen.

Frank LunsVoorburg

Als iemand serieus goud verdient is het wel Gerard Kemkers. Zelden hebben we iemand gezien die zo ruiterlijk zijn fout toegeeft. Zonder reserve of onnodige smoesjes en met een diep door het stof gaande houding zeggen: ’Het was mijn fout’, getuigt van echte sportiviteit.

Pim JanssenBleiswijk

In alle commotie rond de foutieve baanwisseling door Sven Kramer heb ik nog nergens gelezen of gehoord dat ’onze’ Sven, die uiteindelijk ca. 4 seconden sneller bleek dan de Zuid-Koreaan Lee, hierdoor 3 maal een binnenbocht had i.p.v. 3 maal een buitenbocht. Dit betreft 1 volle ronde (met 2 binnenbanen) en 1 halve (laatste) ronde, beide rondes hadden normaliter in de buitenbaan afgelegd moeten worden. Het tijdsvoordeel dat dit gegenereerd heeft bedraagt m.i. (maar kenners kunnen dit vast nauwkeuriger vaststellen) ongeveer 4,5 seconde. Mijn stelling is dus dat ’onze’ Sven het uiteindelijk een stuk moeilijker zou hebben gehad om de tijd van Lee te verbeteren dan nu het geval lijkt te zijn geweest.

E. van der Beek Alphen aan den Rijn

Voorzitter Sjoerd Slagter van de VO-raad schrikt niet van het voortschrijdend aantal onbevoegde docenten in het voortgezet onderwijs. Immers, een eerstegraads leraar docent natuurkunde bijvoorbeeld, is bekwaam genoeg om in de onderbouw scheikunde te geven. (Trouw gisteren)

Wel voorzitter, die eerstegrader is veel te duur voor tweedegraads onderwijs. Bovendien is het al moeilijk genoeg om eerstegraders voor de bovenbouw te vinden. Jammer dat de VO-raad en haar voorzitter weinig op de hoogte lijken van feiten op de werkvloer.

A. G. Blokland-van LeeuwenDen Haag

ChristenUnie-minister André Rouvoet laat er geen twijfel over bestaan. Het beleid van minister Plasterk werd blijkbaar toch niet zo heel erg gesteund door de kleinste coalitiepartij. Want nu de portefeuille van Plasterk beschikbaar is gesteld wilde Rouvoet alles overnemen, behalve homo-emancipatie. (Trouw woensdag) Dat is pijnlijk veelzeggend. En hoe het zit het met de eenheid van kabinetsbeleid, meneer Rouvoet?

Simone van EekAmsterdam

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden