diepgids26donderdag

Scoop

Belinda van de Graaf

Regie: Woody Allen; Engeland/VS, 2006. Met Woody Allen, Scarlett Johansson, Hugh Jackman en Ian McShane. Net 5, 20.30-22.30 uur.

In Woody Allens Londense misdaadavontuur ’Match Point’ moest Scarlett Johansson halverwege het loodje leggen. In ’Scoop’ mag ze als vakantievierende Amerikaanse studente in Londen juist achter een seriemoordenaar aan die volgens een tipgever in gegoede Britse kringen verkeert. De goochelaar uit het oude achteraf-theatertje met wie ze op speurtocht gaat is Woody Allen. En als ’Match Point’ een opera was, dan is ’Scoop’ zeg maar een vrolijke operette waarin de oude regisseur en zijn stralende muze poseren als vader en dochter.

Wimbledon

Regie: Richard Loncraine; VS, 2004. Met Kirsten Dunst en Paul Bettany. RTL 8, 20.30-22.20 uur.

Twee tennisspelers vallen voor elkaar tijdens het toernooi van Wimbledon. Peter (Paul Bettany) gaat er opeens beter van spelen. Lizzie (Kirsten Dunst) verliest prompt de halve finale.

Beverly Hills Cop II

Regie: Tony Scott; VS, 1987. Met Eddie Murphy, Judge Reinhold en Jurgen Prochnow. Veronica, 20.30-22.35 uur.

Van de drie ’Beverly Hills Cop’-films sloeg dit tweede deel (gemaakt door ’Top Gun’-regisseur Tony Scott) het minst aan.

Eddie Murphy reist als de grofbesnaarde agent Axel Foley opnieuw van Detroit naar het chique Beverly Hills om zich daar vervolgens op de hem kenmerkende, weinig zachtzinnige wijze te laten gelden.

Khamsa

Regie: Karim Dridi; Frankrijk, 2008. Met Marc Cortes, Raymond Adam en Simon Akbarian. TV5 Monde, 21.00-22.50 uur.

Schets van het zigeunerleven in Marseille aan de hand van de 11-jarige Marco (Marc Cortes) die uit een jeugdinstelling ontsnapt, en teruggaat naar zijn alcholische vader en criminele vrienden in het zigeunerkamp.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden