diepgids26dinsdag

ACTUALITEITEN

Netwerk Nederlandse mariniers zijn actief bij de hulpverlening na de ramp in Haïti. ’Netwerk’ trekt met hen op als ze hulpgoederen komen brengen bij de weeskinderen van de Nederlandse Pater Gerard en is erbij als de mariniers voedsel en water uitdelen in het chaotische Port-au-Prince (20.25 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Koppen XL: Anna’s stille strijd Reportage over de dove Anna, wellicht de enige dove Joodse vrouw die levend is teruggekomen van het concentratiekamp Auschwitz. De reportage werd gemaakt door Tom Linszen, die zelf ook doof is. Samen met Anna blikt ’Koppen XL’ terug op de bevrijding van het kamp door het Rode Leger, 65 jaar geleden (21.35 uur, België 1).

DOCUMENTAIRES

Het programma Worlds Untold Stories reist naar Cambodja om onderzoek te doen naar de kinderprostitutie in Zuidoost-Azië (18.30 uur, CNN).

NATUUR

Vroege Vogels Het regent vaak en soms veel in Nederland, maar met al die nattigheid zijn er in ons land wel bijzondere natuurgebieden ontstaan. Dankzij de regen groeit er in ons land bijvoorbeeld hoogveen. Hoogveengebieden komen in Nederland nog maar weinig voor. Het moerasachtige hoogveen is voor mensen ontoegankelijk. Nederland was vroeger met zijn enorme hoeveelheden hoogveen, de turf, net een oliestaat. Maar de turf is afgegraven en daarmee verdween het hoogveen (19.20 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden