diepgids25vrijdag

Langer Licht

Belinda van de Graaf

Regie: David Lammers. Met Raymond Thiry, Dai Carter en Melody Klaver. Nederland 2, 13.25-14.55 uur.

Het kloppend hart van dit vader-zoon drama, gesitueerd in een zomers Amsterdam-Noord, is Raymond Thiry die uit de hyperenergieke boksschoolhouder Lucien een klassiek karakter weet te smeden. Samen met zijn tienerzoon Mitchel heeft Lucien een drama te verwerken gekregen, maar uit pure onmacht heeft hij zijn verdriet ingeslikt en in zijn hart opgeborgen. Aan de zoon de taak om de confrontatie met vader aan te gaan.

Voorafgaand aan de film is een tien minuten durend portret te zien van actrice Melody Klaver die in ’Langer Licht’ het leuke vriendinnetje van zoon Mitchel speelt.

Vanwege het Nederlands Film Festival volgt om 19.55 uur een half uur durend Nederlands Film Festival Journaal en om 22.15 is er een speciaal anderhalf uur durend programma rond de Nederlandse korte film. De avond wordt om 00.30 uur besloten met de telefilm ’Stella’s Oorlog’ (2009) van Diederik van Rooijen die drama probeert te putten uit onheilsboodschappen vanuit Afghanistan.

Saving Grace

Regie: Nigel Cole; Engeland, 2000. Met Brenda Blethyn, Martin Clunes en Craig Ferguson. België 1, 20.40-22.15 uur.

Komedie met Brenda Blethyn als titelvertolkster Grace die na de dood van haar echtgenoot op zwart zaad zit, en het idee opvat om hennep te gaan telen in haar achtertuin in een lieflijk vissersdorpje in Cornwall.

The Perfect Storm

Regie: Wolfgang Petersen; VS, 2000. Met Mark Wahlberg en Diane Lane. SBS 6, 23.45-02.10 uur.

Verfilming van de gelijknamige bestseller van Sebastian Junger over de dramatische geschiedenis van de vissersboot ’Andrea Gail’ die in oktober 1991 met man en muis verging, tijdens een van de zwaarste stormen in de recente Amerikaanse geschiedenis.

Jammer is het wel, dat de orkaan zo zichtbaar uit de computer komt en dat acteurs als George Clooney en John C. Reilly wat verloren ogen tussen het geweld van alle digitale effecten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden