diepgids25dinsdag

Vreugde om 5-0, tijdens de play-off van de Europa League. (FOTO ANP )

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

’Maij-Weggen heeft 158 nevenfuncties’, kopt de krant. Maar in het artikel dat volgt gaat het vooral over erefuncties. De redactie gooit beide op een hoop. Een nevenfunctie is volgens mijn inmiddels gedateerde woordenboek een functie, verricht naast de hoofdtaak. Een erefunctie is een ambt dat meer eer dan inkomen geeft. Dat nevenfuncties soms goed tot zeer royaal beloond worden is bekend, terwijl dat bij erefuncties veel minder of helemaal niet het geval is.

Uit het artikel blijkt niet om hoeveel neven- dan wel erefuncties het bij Maij-Weggen gaat. Er is terecht veel kritiek op bestuurders, veelal mannen, die naast hun drukke baan, tal van nevenfuncties vervullen. Ook Maij-Weggen zal die hebben, maar of ze in het rijtje ’boosdoeners’ thuishoort, blijft de vraag.

Klaas van der VeenHoofddorp

De AOW-leeftijd moet naar 68 jaar om de zaken betaalbaar te houden, aldus econoom Lans Bovenberg (Economie, zaterdag). Waar ik mij aan stoor, is dat alleen gekeken wordt naar leeftijd. De babyboomers, geboren rond de jaren vijftig, hebben meer en zwaarder werk moeten verzetten dan de latere generaties. Toen kende de Arbowet nog geen maximumgewicht van 25 kg en was er geen kraan om zware balken te verplaatsen in de bouw. Als de pensioenleeftijd bereikt wordt na 45 jaar arbeid is dat eerlijker. Of hebben de huidige bestuurders, die later instroomden, geen oog voor de babyboomers, van wie sommigen op hun 15 de al met zakken cement van 50 kg sjouwden?

Rien MoesBalkbrug

Met veel genoegen lees ik al enkele jaren uw dagblad. De reportages zijn doorgaans van een goed niveau. Behalve de sportverslaggeving, met name voetbal. Bijna elk artikel heeft een negatieve ondertoon. Afgelopen donderdag won Ajax met 5-0 in de Europa League. De hoogste uitslag van de avond, al stond dat niet in Trouw, dat de overige uitslagen gewoon niet vermeldt (behalve die van de Nederlandse teams). Het wedstrijdverslag was zoals altijd cynisch. Nu was alleen Suarez de man, de rest kon er niet veel van, kortom, het was toeval dat de uitslag zo hoog opliep. Elk goed team heeft een uitblinker, iemand om trots op te zijn. Anders lopen er elf grijze muizen over het veld. Ajax was in de jaren zeventig het beste team van de wereld . Toen Cruijff de kuierlatten nam naar Barcelona, stortte het team binnen de kortste keren in elkaar.

Jurry Kroon Zwolle

(Trouw)Beeld ANP
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden