diepgids24vrijdag

The Bridge of San Luis Rey

Belinda van de Graaf

Regie: Mary McGuckian; Engeland/Spanje/Frankrijk, 2004. Met Robert De Niro, Harvey Keitel en Geraldine Chaplin. RTL 8, 20.30-22.50 uur.

Ondanks ’sterrencast’ mislukt kostuumdrama gebaseerd op de met een Pulitzer Prize bekroonde roman van Thornton Wilder, gesitueerd in 18de eeuws Peru, ten tijde van de Spaanse Inquisitie. We volgen de berechting van een missionaris en de verhalen van vijf verschillende reizigers die op dezelfde dag op dezelfde brug de dood vonden.

Big Trouble

Regie: Barry Sonnenfeld; VS, 2001. Met Tim Allen en Rene Russo. België 1, 23.40-01.00 uur.

Misdaadkomedie van ’Men in Black’-regisseur Barry Sonnenfeld waarin een nucleaire bom langs de bewaking van het vliegveld van Miami wordt gesmokkeld. Film kwam na de aanslagen van 11 september op de plank terecht, maar werd een jaar later alsnog uitgebracht.

Spider

Regie: David Cronenberg; Canada/Engeland, 2002. Met Bradley Hall en Miranda Richardson. Nederland 2, 23.50-01.25 uur.

Ralph Fiennes is een schizofrene man die terugkeert naar het Londense East End om verschrikkelijke jeugdervaringen opnieuw te beleven. De Canadese cult-regisseur David Cronenberg laat échte en gefantaseerde herinneringen door elkaar lopen, precies zoals in het gelijknamige boek van Patrick McGrath. Het brengt Spiders verwarde geest niet alleen ontstellend dichtbij; het speelt ook een bepalende rol bij de ontrafeling van dit metaforisch getoonzette psychodrama.

High Plains Drifter

Regie: Clint Eastwood; VS, 1973. Met Verna Bloom. SBS 6, 23.55-02.00 uur.

Sfeervolle western van en met Clint Eastwood, die vanuit de brandende woestijn zijn entree maakt in een klein dorpje waar hij als ’de vreemdeling’ wordt ingehuurd om de angstvallige bewoners tegen drie boeven te beschermen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden