diepgids22maandag

Cruel Intentions

Belinda van de Graaf

Regie: Roger Kumble; VS, 1999. Met Sarah Michelle Gellar. RTL 5, 20.30-22.20 uur.

De 18de eeuwse Franse roman ’Les Liaisons Dangereuses’ van Choderlos de Laclos is door Roger Kumble in een eigentijdse tienersekskomedie gegoten. ’Cruel Intentions’ haalt niet het niveau van eerdere verfilmingen, maar de ’gruwelijke intenties’ van twee rijkeluiskinderen die er genoegen in scheppen om reputaties van anderen te ruïneren, worden aardig gebracht.

The Mommy Market

Regie: Tia Brelis; VS, 1994. Met Sissy Spacek, Anna Chlumsky en Maureen Stapleton. RTL 8, 20.30-22.05 uur.

Goedmoedige komedie, gebaseerd op het kinderboek ’The Mummy Market’ (1968) van Nancy Brelis, de moeder van debuterend regisseuse Tia Brelis. Drie kinderen zijn zo ontevreden met hun hardwerkende, alleenstaande moeder dat ze op een marktplaats een moeder naar eigen keuze uitzoeken. Sissy Spacek is op dreef in vier verschillende moedergedaantes.

Big Trouble

Regie: Barry Sonnenfeld; VS, 2001. Met Tim Allen en Rene Russo. RTL 7, 20.30-22.05 uur.

Misdaadkomedie van ’Men in Black’-regisseur Barry Sonnenfeld waarin een nucleaire bom langs de bewaking van het vliegveld van Miami wordt gesmokkeld.

Wilbur Wants to Kill Himself

Regie: Lone Scherfig; Denemarken/Engeland, 2002. Met Jamie Sives, Adrian Rawlins, Shirley Henderson. BBC 1, 00.20 uur.

Wilbur woont in Glasgow en heeft samen met zijn broer Harbour de tweedehands boekhandel van zijn vader geërfd. Het punt is echter, dat Wilbur nogal suïcidaal is. Zijn broer heeft hem al een paar keer van de dood gered. De succesvolle Deense regisseuse Lone Scherfig schreef het script samen met Anders Thomas Jensen die op zijn beurt verantwoordelijk was voor het verrukkelijke ’Adam’s Apples’.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden