diepgids21dinsdag

(Trouw) Beeld AFP
(Trouw)Beeld AFP

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

De politie in Amsterdam-Slotervaart en stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch willen dat twee Amsterdamse broers worden uitgezet naar Marokko (Trouw, gisteren). Ik stel voor mensen met een verblijfsvergunning of dubbele nationaliteit, die veroordeeld zijn te behandelen volgens een speciale procedure.

Bij de eerste veroordeling, zitten ze hun straf uit in een Nederlandse gevangenis. De tweede keer gaan zij op kosten van Nederland naar een gevangenis in het land van herkomst. De derde keer wordt hun verblijfsvergunning of Nederlandse nationaliteit ingetrokken en worden zij definitief naar hun land van herkomst teruggezonden.

Rik Bronkhorst Amersfoort

In het interview met Paul van Tongeren (Trouw, zaterdag) wordt als voorbeeld van je-niet-strikt-aan-regels-houden en toch deugdzaam zijn aangevoerd: het aanvaarden van een taart door een agent, als dank voor hulp aan een ’oud dametje’. Hier stopte mijn lezen.

Omdat wij met de jaren in lengte krimpen, misschien wat gebogen lopen, rimpels in het gezicht krijgen... het doet er niet toe, niemand hoeft ons met ’dametje’ of ’vrouwtje’ te betitelen. Wij, oude vrouwen, hebben onze sporen, letterlijk, verdiend.

En wat de deugden betreft: Van Tongeren gaat door met welke deugd hier wel of niet op de agent slaat. Maar voor de oude mevrouw geen woord terwijl er keus genoeg is, uit de aangeboden verzameling.

Anna (75) Mercx Bunnik

Het heeft toch iets treurigs. Een land dat zich als vestigingsplaats van internationale gerechtshoven en tribunalen dé voorvechter waant van het internationale recht, ziet geen kans om een paar zeerovers voor de rechter te brengen. Jack Sparrow zou zich rot lachen!

Bert Prang Leiderdorp

Prima artikel over de relatie CDA-PVV (Trouw, zaterdag). Maar wat mij dan uitermate stoort is de manier waarop met een getructe foto van premier Balkenende gepoogd wordt aandacht te trekken voor de zaterdageditie. Trouw onwaardig.

Jan van Arkel Rotterdam

Vooral libertijns Nederland heeft altijd de mond vol over scheiding van kerk en staat. Meestal onjuist uitgelegd, als zou je op grond van je religieuze overtuiging geen mening mogen hebben in het publieke domein. Bij de benoeming van de legerimam is het begrip echt van toepassing. De overheid (ook het parlement) heeft zich daarin niet te mengen. Als Eddaoudi onjuiste uitspraken heeft gedaan, moet justitie zich daarmee moet bemoeien.

Merkwaardig dat het CDA in deze zaak VVD- en PVV-neigingen krijgt. Mag een predikant of priester die tegen vrouwenemancipatie is of die homo’s discrimineert (en dat komt in sommige christelijke stromingen voor, echt waar) wel legerpredikant of aalmoezenier worden?

Adriaan Rodenburg Haringhuizen

Wat een armoede voor de burgemeester van Laren (Trouw, zaterdag). Geen huis goedkoper dan 5 ton. Even in de woonbode gekeken. Prachtig huis aan de Torenlaan voor 449.000 euro. Toch wel te doen met een burgemeesterssalaris? En dit is vast niet het enige betaalbare huis in Laren.

Martha Boer Baarn

Drie Somalische kapers van een Frans jacht werden gearresteerd. (FOTO AFP) Beeld AFP
Drie Somalische kapers van een Frans jacht werden gearresteerd. (FOTO AFP)Beeld AFP
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden