diepgids19donderdag

Golfer Robert-Jan Derksen aan het werk in Hongkong. (FOTO AFP) Beeld AFP
Golfer Robert-Jan Derksen aan het werk in Hongkong. (FOTO AFP)Beeld AFP

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

In het rijtje nadelen voor de consument van pinnen ontbreekt een belangrijk punt (Trouw, gisteren): dat je altijd je pinpas bij je moet hebben als je boodschappen gaat doen. De kans is groot, dat overvallers zich richten op minder weerbare individuen onder het winkelend publiek, zoals ouderen en minder validen, die kunnen worden gedwongen hun pinpas en –code af te geven, waarna hun rekening wordt geplunderd. Behalve een hoop administratieve rompslomp levert dat voor de slachtoffers eenzelfde trauma op als voor degene die achter de kassa van de supermarkt wordt overvallen.

Annemargriet van Waardenburg Rotterdam

Ik vind het zwemuurtje voor vrouwen heerlijk. Het is dan iets minder druk. Bovendien: mannen zwemmen meestal harder, veel crawlers dus veel waterbeweging wat het zwemmen zwaarder maakt. Als je bij vergissing door een man wordt getrapt (wat bijna onvermijdelijk is als het druk is) dan doet dat meer pijn.

Deze uurtjes zijn in ons zwembad niet geschikt voor allochtone vrouwen, want er loopt altijd wel ergens een mannelijk personeelslid rond. Maar een zwembad helemaal manvrij maken lijkt me lastig en dus duur. Wie betaalt dat? Bovendien: moeten we nu echt terug in de tijd? Toen ik jong was werd er in Brabant ook gescheiden gezwommen, maar dat is toch al zeker 50 jaar of langer geleden afgeschaft.

Margreet Tillema Amsterdam

De milieuvoordelen van de kilometerheffing (minder kilometers, dus minder CO2) gaan mogelijk helemaal verloren doordat grote, brandstofslurpende auto’s flink goedkoper worden. Door de afschaffing van de bpm op nieuwe auto's, momenteel de groenste belasting die er is, worden Porsches, Hummers en Range Rovers tienduizenden euro's goedkoper. Alle auto's, dus ook de goedkopere 'instap-SUVs' uit Korea worden goedkoper en bereikbaar voor de massa. Deze verleiding zal de afschrikkende werking van een onzichtbare hogere prijs per kilometer teniet doen.

Martin Kroon Leiden

De invoering van de kilometerheffing leidt mogelijk tot een nieuwe belasting voor de burger. Door het wegvallen van de motorrijtuigenbelasting lopen de provincies geld mis en ze mogen dat compenseren met nieuw belastingen.

De laatste tijd adverteert de Provincie Utrecht met pagina’s tekst, in kleur natuurlijk, waarin partijleden vertellen hoe druk men het wel heeft. Waar blijft de politieke partij die opheffing van de Provinciale Staten in haar partijprogramma opneemt. Volgend jaar mogen we weer stemmen. Bezuinig ze weg, die Provinciale Staten, stem op wie durft?

B. KraaykampUtrecht

Op uw website en in de krant van maandag neemt u een bericht van het ANP over. Daarin wordt gemeld dat golfer Robert-Jan Derksen een slag tekort kwam. Dat is onjuist, hij had juist een slag teveel en zakte daardoor van de tweede naar de gedeelde derde plaats en mist dus het lucratieve eindtoernooi in Dubai.

In golf gaat het erom te proberen in zo min mogelijk slagen een of meerdere ronden van 18 holes door te komen.

Jonne R.M. van der Drift Amsterdam

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden