diepgids18woensdag

INFORMATIEF

Recht in de Regio is een nieuw programma van mr. Frank Visser, bekend van De Rijdende Rechter. Samen met medewerkers van het Juridisch Loket gaat hij het land in om juridisch advies te geven. In de eerste aflevering wil de familie Mulder weten wie er erft van iemand die vermoord is. En hebben meneer en mevrouw Scheers onenigheid met een aannemer die volgens hen broddelwerk heeft afgeleverd (19.20 uur, Nederland 2).

Midas Bioloog Midas Dekkers laat zijn mild-ironische licht schijnen over jaloezie (19.55 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

Import Isaac Levy en Zabulon Simantov zijn de laatste Joden in Afghanistan. In plaats van steun bij elkaar te zoeken, hebben ze al tien jaar ruzie. Ze wonen in een verlaten synagoge in Kaboel, elk in een ander deel van het gebouw. Beide mannen worden gevolgd tijdens hun dagelijks werkzaamheden (24.00 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De Leescoupé Vandaag start het tweede seizoen van ’De leescoupé’. Presentatrice Karin de Groot stapt weer in de trein, op zoek naar bijzondere verhalen van lezende reizigers. Daarnaast interviewt zij bekende Nederlands over de boeken die hen inspireren. In een speciaal ingerichte coupé neemt Tim Krabbé plaats in de hoedanigheid van belezen Nederlander 21.25 uur, Nederland 2).

In Op het nachtkastje staat de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans centraal. Brusselmans is een van de meest verguisde Vlaamse schrijvers. Men heeft vooral kritiek op de eentonigheid van zijn oeuvre, de schuttingtaal en de platte seksueel getinte uitspraken. Toch is hij een van de best verkopende schrijvers van Vlaanderen (22.48 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Wat Je Ziet Ben Je Zelf is een nieuw programma. Na een jaar afwezigheid is imagostyliste Dyanne Beekman weer terug op de televisie. Samen met beautyexperts en een relatiecoach gaat ze aan de slag met mensen die te weinig tijd aan zichzelf en aan elkaar besteden. Eerst krijgen de partners een make-over, en daarna de relatie (22.30 uur, RTL 4).

Van Kooten en De Bie zijn gek met dieren Voor het derde achtereenvolgende jaar zochten Van Kooten en De Bie in hun archieven naar scènes die betrekking hebben op het thema van de Boekenweek. Dieren dus. In deze compilatie komen schapen en wormen voorbij, paaskuikentjes en ijsberen, rietfretten en zuiglammetjes. We zien ook oude bekenden als de Vieze Man, zwerver Dirk, de Zusjes Veenendaal, Koos Koets en Berendien uut Wisp (22.55 uur, Nederland 2).

SPORT

UEFA Cup De enige Nederlandse club die in het Europese voetbal is overgebleven, is Ajax. De Amsterdammers spelen de returnwedstrijd in de achtste finales tegen Olympique Marseille. Vorige week verloor Ajax met 2-1 de uitwedstrijd tegen de Franse tegenstander (19.27 uur, Nederland 3)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden