diepgids18dinsdag

Geen luxe-auto, maar de Trabbi deed het, meestal. (FOTO AFP) Beeld
Geen luxe-auto, maar de Trabbi deed het, meestal. (FOTO AFP)

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Het bericht over de wedergeboorte van de Trabant stond bol van afkeuring en cynisme (Trouw, gisteren). In de tijd van de Deutsche Demokratische Republik (DDR) waren veel mensen trots op hun met moeite verworven Trabbi.

Natuurlijk was het geen luxewagen, maar dat is ook niet nodig, zolang er maar vier wielen aanzitten en het ding rijdt. En dat deed het. Mogelijk met walmen en met een gezellig geknetter, net zoals destijds de West-Duitse DKW.

B. Storm Uithuizen

Ten onrechte meent Beatrijs dat er weinig speelruimte is om in te grijpen bij ’ongelikte buren’ die schreeuwen en schelden op hun kinderen (Trouw, zaterdag). Het gaat hier om een vorm van emotionele mishandeling (zie ook de website van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling).

Als buren het risico van het krijgen van bonje erger vinden dan het feit dat twee kleine kinderen naar de galemiezen gaan, dan ben je als buur en als mens geen knip voor je neus waard.

Kindermishandeling, in welke vorm ook, is een maatschappelijk probleem en daar moet de maatschappij zich als geheel verantwoordelijk voor voelen. Zo niet, dan zijn er straks nog heel erg veel meer ongelikte buren.

Myra Ronner Den Haag

Ik hoop van harte dat de EO doorgaat met het maken van programma’s waarbij er iets van een ’ontmoeting’ tot stand komt tussen gelovigen en ongelovigen (Trouw, zaterdag). Dan wordt het spannend en vruchtbaar, dankzij het uitwisselen van verschillende denkbeelden en ervaringen op (gelijkwaardig) niveau. Geloven is nog altijd een wonder, iets dat je elkaar niet kunt opdringen. Wel iets dat waardevol genoeg is om er ’een boom over op te zetten’.

Aart Prijs Raalte

Het kroonprinselijk paar vindt het afdrukken van enige foto’s van AP een onaanvaardbare druk heeft uitgeoefend op hun kinderen. Wat een onzin. Willem-Alexander zou toch onze Nederlandse spreekwoorden moeten kennen en weten dat hoge bomen veel wind vangen. Hij wil kennelijk wel de lusten maar niet de lasten van zijn positie.

Als onze kroonprins werkelijk wenst dat zijn gezin met rust gelaten wordt, zou hij moeten besluiten om af te zien van het troonopvolgerschap.

Evert ten Napel Weerselo

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden