diepgids17dinsdag

INFORMATIEF

Vroege Vogels CD’s met vogelgeluiden zijn een commercieel succes. Maar hoe neem je die geluiden eigenlijk op? Onderwaterfotograaf Dos Winkel vertelt wat er moet gebeuren om vis van de ondergang te redden. En we horen waarom sommige vogeleieren niet uitkomen. (19.20 uur, Nederland 2:

’t Zal je maar gebeuren Dat dwanggedachtes je leven volledig kunnen beheersen blijkt uit deze reportage, waarin Theo en Marjan gevolgd worden in hun gevecht tegen hun dwangneurose. (22.50 uur, Nederland 2)

DOCUMENTAIRES

In Het Uur van de Wolf Vanavond een in 2003 gemaakt portret van Max Velthuijs, die negen Kikkerboeken schreef en tekende en daarmee wereldwijd bekend werd. Kikker was het alter ego van de in 2005 overleden schrijver: een naïeve maar sympathieke optimist. Ook aandacht voor zijn scheiding, die leidde tot een gevecht om de Kikkerrechten. (23.30 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Op het nachtkastje Kort portret van Conny Braam, een van de oprichters van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland en auteur van verhalen over Zuid-Afrika. Braam schrijft historisch doortimmerd werk, maar volgens critici vergeet ze daardoor weleens de verschillende personages uit te werken. (22.50 uur, Nederland 2)

AMUSEMENT

Puberruil Xtra Eerste aflevering van de buitenlandse versie van KRO Puberruil. Deze keer hebben de pubers die van woonomgeving ruilen niet alleen een verschillende achtergrond, maar komen ze ook uit een ander land. Een kapster in spe uit Oldenzaal, die van grote feesten houdt, ruilt met Linda uit Oeganda. Linda heeft besloten zich in te zetten voor STOP AIDS NOW!, door vrijwilligerswerk te gaan doen voor leeftijdgenoten. (20.25 uur, Nederland 3).

The Office Herkansing voor wie deze succesvolle comedyserie heeft gemist. Op Canvas begint de Britse serie van voren af aan. Nu met een afdeling die op het punt staat gesloten te worden, maar met een manager die verzekert dat alles goed komt. (20.40 uur, België 2).

De rijdende rechter Hoe staat het er voor met een aantal zaken van het afgelopen seizoen? Heeft Marijke bijvoorbeeld de door mr. Visser opgelegde 300 euro boete betaald aan Annemiek, aan wie ze een paard had verkocht ’waar iets mee was’? Marijke was het indertijd volstrekt oneens met de uitspraak (22.30 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden