diepgids16dinsdag

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

In het verleden heb ik in een huisartsenpraktijk gewerkt, en heb een waterdichte oplossing bedacht voor de onbereikbaarheid van huisartsen. Zorg dat de spoedlijn altijd doorgeschakeld staat naar de mobiel van de huisarts (als die dienst heeft). Misschien met een andere ringtone, en met vermelding van ’spoed’ op de display. Gemiddeld bellen twee patiënten per dag. De huisarts moet altijd als eerste de ernst van het probleem inschatten en het telefoontje afhandelen.

Loes Kompier

In uw Polderpeil stelt u de vraag: ’Vindt u ook dat de eindexamens strenger moeten? ’ Een van uw antwoorden luidt: ’Het zal geen verschil maken zolang het niveau van het onderwijs niet verbeterd’.

Inderdaad, het zal geen verschil maken zolang het niveau van het onderwijs niet verbetert.

Kees van der Zwaard Culemborg

In de rubriek ’klein verslag’ Ons Houvast (Trouw, zaterdag) staat dat je bijvoorbeeld in Amsterdam geen beelden van vorsten of staatslieden tegenkomt. Onjuist, op het Rokin staat een prachtig standbeeld van de jonge koningin Wilhelmina te paard, en op het Thorbeckeplein een standbeeld van Thorbecke.

W. Stockmann Amstelveen

’Mensen hebben irreële verwachtingen van het huwelijk', zegt klinisch psycholoog De Lange in het artikel over kinderen die schade lijden door scheidingen (Trouw, 10 september). Het grootste probleem lijkt me eerder dat mensen irreële verwachtingen hebben van de scheiding. Meest irreëel is toch de verwachting dat de ex-en na een scheiding ’van elkaar af zijn’. Er is veel te weinig goede informatie beschikbaar over de lastige, feitelijke aspecten van een scheiding. De overheid schiet daar tekort. Goede informatie helpt om zonder onnodige ruzie te scheiden, wat goed is voor de kinderen. En heel misschien beseffen sommige ouders erdoor dat scheiding in hun geval niet verstandig is.

Martijn van der Plas Amersfoort

Het is onvoorstelbaar dat de overheid toestaat, dan wel stimuleert, dat men met een leaseauto ongelimiteerd kilometers kan maken omdat het toch bijna niets kost. Ik wil maar zeggen: met alleen een rookverbod en spaarlampenacties zijn we er er nog lang niet.

H. Rothfusz Gouda

Waarom steken bijvoorbeeld een paar kwaliteitskranten of opiniebladen en wellicht de kabelzender Het Gesprek, niet de koppen bij elkaar om een serieuze en volwaardige nieuws- en actualiteitenzender op te zetten? De herrie en de ongein met om de haverklap reclame waar we nu mee geconfronteerd worden op zowel de publieke Radio 1 en het commerciële BNR is toch vreselijk? . Ik ben inmiddels afgehaakt. Waarom kan hier een publieke omroep zich niet meer onderscheiden door kwaliteit, in plaats van een wedren aan te gaan met de luistercijfers van de commerciële omroepen? Een wedren die men nooit zal winnen. En vorige briefschrijvers hebben gelijk: straks weten we in Nederland niet beter meer. Waarom kunnen in bijvoorbeeld Duitsland wel volwaardige cultuur- en nieuwszenders bestaan en hier niet? Ik denk daarbij aan Deutschlandfunk en Deutschlandradio Kultur. Zonder reclame!

Pieter Broers 't Veld

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden