diepgids15maandag

Clairy Polak: „Ja, ik wil even terugkijken met u. Tijdens...tijdens de kabinetsformatie 2007 werd u gevolgd door het programma ’Tegenlicht’, ’De Wouter Tapes’ zijn daar uit voortgekomen..”

Wouter Bos: „,Hè, ja.”

Polak: „Ja.”

Bos: „Ja.”

Polak: „Nee, maar op een geef ment eh, zit u daar met een dictafoontje en dan spreekt u aan het eind van eh die film het volgende in: ’Geen premier, wel vice-premier geworden en de vraag waar ik misschien wel nooit een antwoord op zal kunnen geven maar een gevoel wat me wel bekruipt is dat het misschien leuker is en ik

gelukkiger word in deze rol’. Bent u gelukkir? Bent u der gelukkiger van geworden?”

Bos: „Ehm....ik...ik denk ehm – dat heb ik de afgelopen jaren natuurlijk niet kunnen zeggen – dat ik die opmerking aan het eind van ’De Wouter Tapes’ óók maakte omdat ik toen al wist dat het wel eens mijn laatste verkiezingscampagne zou kunnen zijn geweest.”

Polak: „Toen al? In 2007?”

Bos: „Ja, omdat...ja, ik heb toen ik opging voor de Tweede Kamer verkiezingen 2006, eh... was ik me der al van bewust dat ik niet zeker wist of – als het zou mislukken – en eh ik niet eh premier zou worden, of ik het dan nog een keer zou doen. Daarom ben ik ook in januari 2007, maar een paar maanden na die verkiezingen, begonnen met gesprekken met Job Cohen.”

Uit ’Nova’, vrijdag 12 maart, 22.15 uur, Nederland 2.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden