diepgids14woensdag

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Wanneer krijgen de Palestijnen eens hun eigen nederzettingen in Israël? Misschien houden de raketbeschietingen dan op.

Gied ten Berge Maarssen

Deze tijden zijn voor ons als Israëliërs uiterst tragisch. Israëlische politici misbruiken de onzekerheid en onveiligheid van hun burgers om politieke winst te boeken, vlak voor de verkiezingen. Zij vernietigen de kans op een vreedzaam samenleven van Israëliërs en Palestijnen. Nederlandse politici laat uw stem horen en draag bij aan een onmiddellijk staakt-het–vuren en een duurzaam bestand, zodat het zinloze bloedvergieten ophoudt.

Gate48 platform voor kritische Israëliërs in Nederland

Onze regering beziet het gedrag van Israël door een roze bril, maar niet de handelingen van Hamas. Een krachtige houding naar twee zijden is vereist. Jammer, weer een gemiste kans om op het wereldtoneel een (kleine) rol te spelen.

Jan Simmer Dordrecht

De Palestijnen verdienen een bestuur dat de rampzalige politiek van na 1948 ombuigt naar de realiteit: opbouw van een Palestijnse staat in samenwerking met Israël.

K. Noordhoek Schalkhaar

De discussie over Gaza gaat voornamelijk over symptomen van het conflict (zoals disproportionaliteit), maar niet over de onderliggende ziekte: de weigering Israël te erkennen. Zo lang Hamas oproept iedere Jood te doden en Israël te vernietigen, zal zich steeds weer hetzelfde scenario ontwikkelen.

P. Hein Burgwerd

Misschien kan de Israëlische ambassadeur (Podium, gisteren) zijn regering vragen te streven naar dezelfde vrede en veiligheid voor de burgers van Gaza, die Israël zegt voor zijn eigen bevolking te zoeken.

Bert Prang Leiderdorp

De ambassadeur van Israël mist zelfkritiek. De partijen Likoed en Kadima streven een Groot-Israël na.

Jan van der Does Amersfoort

Eddo Rosenthal geeft aan wat kans van slagen heeft (Podium, 9 januari). De Palestijnse en Israëlische kinderen hebben hulp nodig. En die hulp komt er niet met de opstelling van onze regering. Minister Verhagen, lees dat artikel nog eens goed.

Roeland Blom Santpoort-Zuid

We zijn hier erg geschrokken van de aanslag op Van Gogh. En we sturen ons leger naar Afghanistan om islamitische terreur te bestrijden. Toch schamen lieden als Van den Broek (CDA) en Van Bommel (SP) zich niet dezelfde terreur te verdedigen als die tegen Israël is gericht.

Jan Wedeven Groningen

Nu de kerken in alle talen blijven zwijgen, hebben zij zichzelf als behartigers van morele maatstavenbuitenspel gezet. Zij zouden voorgoed afscheid moeten nemen van de fatale opvatting dat het bijbelse Israël (het rijk van vrede en gerechtigheid), zich voortzet in de huidige Joodse staat. Israël is gebouwd op geweld, discriminatie en apartheid.

K. van der Wal Maarssen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden