diepgids14dinsdag

Cabaretière Brigitte Kaandorp is plotseling haart stem kwijtgeraakt. Hierdoor heeft zij het voor vanavond geplande optreden in Theater De Tamboer in Hoogeveen moeten afgelasten. Het theater probeert alle bezoekers die voor vanavond een kaartje hadden te herplaatsen voor de voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

De 54ste Kinderboekenweek is zeer succesvol verlopen. Uit reacties van boekwinkels blijkt dat de Kinderboekenweek 2008, die in het teken stond van poëzie, meer klanten trok dan vorig jaar. Ook werden meer kinderboeken verkocht. De Kinderboekenweek is traditiegetrouw het moment in het jaar waarop kinderen zélf een boek mogen uitzoeken. Naast de nieuwe boeken van publiekslievelingen Francine Oomen en Paul van Loon, kozen zij voor de winnaar van de Gouden Griffel 2008 ’Kinderen van Amsterdam’ van Jan Paul Schutten en voor poëziebundels. De Kinderboekenweek 2008 werd dit jaar voor het eerst officieel afgesloten. De gemeente Almere organiseerde een groots stadsfeest. In de Schouwburg Almere sloot Kinderboekenweekauteur Hans Hagen de Kinderboekenweek 2008 af door een punt te zetten achter het langste kindergedicht dat in de Kinderboekenweek werd gemaakt.

De Kersjesprijs 2008, een bedrag van 50.000 euro is toegekend aan Holland Baroque Society . Daarboven keert het fonds 45.000 euro aan beurzengeld uit (15.000 méér dan in 2007). De violiste Rosanna Philippens krijgt de violisten-studiebeurs van 15.000 euro. De directiebeurs voor eenzelfde bedrag gaat naar Wouter Padberg. Bovendien stelt het fonds een extra beurs van 15.000 euro beschikbaar aan het strijkkwartet En Accord.

Holland Baroque Society werd onlangs ook al positief beoordeeld door het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten + . Het jonge gezelschap, met als kern kern Esther van der Eijk (altviool), Judith Steenbrink (viool), Tineke Steenbrink (klavecimbel en orgel) en Lidewij van der Voort (viool), kreeg wél subsidie, terwijl oudgediende Ton Koopman met zijn Amsterdam Baroque Orchestra het nakijken had. De uitreiking van de Kersjesprijs en -beurzen vindt plaats op 26 november 2008 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse Concertgebouw.

’De Grote Donorshow’ is genomineerd voor een Internationale Emmy Award, in de categorie ’Non-Scripted Entertainment’. De Grote Donorshow werd op 1 juni 2007 uitgezonden bij BNN, om aandacht te vragen voor de problematiek rondom het schrijnende tekort aan nierdonoren. In de liveshow zou een terminaal zieke nierdonor bepalen wie van de drie geselecteerde nierpatiënten in aanmerking zou komen voor haar nier. De show zorgde voor nationale en internationale ophef en kreeg wereldwijde media-aandacht. In de finale bleek het te gaan om een stunt. De Emmy Awards zijn de belangrijkste prijzen in de televisiewereld. Op 24 november worden in New York de internationale televisieprijzen uitgereikt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden