diepgids12vrijdag

Per boot op zoek naar bijzondere vleermuizen. Vrijdag 19 september wordt er op de Nieuwkoopse plassen met opsporingsapparatuur en schijnwerpers gezocht naar vleermuizen die in het donker op insekten jagen. Van een boot met mensen trekken de dieren zich niets aan mits deze zich stil houden. De excursie is geschikt voor kinderen en begint op vrijdagavond om 20.00 uur. Aanmelden via de site www.natuurmonumenten.nl

Op de Veluwe komen veel dieren vooral in de avond en nacht to leven. Vrijdag 19 september wordt daarom een excursie georganiseerd vanuit Barneveld. Je beleeft de sfeer en de geheimzinnigheid van het bos en de vlakte in de nacht. Wilde zwijnen schuifelen onzichtbaar door het bos. Een deel van de excursie wordt per fiets afgelegd. Dus neem er wel zelf een mee. Vertrekpunt is parkeerplaats Vetkamp in de Stationsstraat in Barneveld.

Aanmelden: IVN Lunteren-Barneveld, a.kuiper@solcon.nl.

Max Havelaar, het keurmerk van Fairtrade organiseert vannacht de ’Nacht van de foute katoen’ in Paradiso aan het Leidseplein in Amsterdam. De toegang is gratis voor iedereen die een kledingstuk meebrengt dat niet van Fairtrade katoen is gemaakt. Van alle sokken, boxer-shorts, en shirts wordt een grote foute berg gemaakt. De deuren gaan open om 22.00 . Uiteraard is er ook muziek.

Morgen 14 september vindt het Hackfortfestival plaats op landgoed Hackfort in Vorden. Er is onder meer een biologische boerenmarkt, en een demonstratie van de watermolenmolen. Ook zijn er speurtochten voor kinderen en excursies met de boswachter. Landgoed Hackfort werd in 1981 door de familie Westerholt van Hackfort aan Natuurmonumenten geschonken. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan natuurherstel. Van donkere naaldbossen wordt een meer natuurlijk bos gemaakt en amfibieënpoelen zijn aangelegd of schoongemaakt.

De toegang tot het Hackfortfestival zondag is gratis en het begint om 12 uur. Kasteel Hackfort Baakseweg 8 te Vorden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden