DIEPGIDS11VRIJDAG

Beeld van een schoudercamera van de politie in Hoek van Holland. (ANP) Beeld ANP
Beeld van een schoudercamera van de politie in Hoek van Holland. (ANP)Beeld ANP

In ‘beste Beatrijs’ klaagt een meneer over zijn collega. Hij vindt het ongepast dat zij aangeeft dat zij niet wil dat hij in haar bijzijn vlees of vis eet in de gedeelde kantoorruimte. In India zijn ze op dit vlak wat verder. Daar staat op de deur van sommige restaurants een bord met ‘we also serve non-vegetarian food’. Hoe lang nog voordat het bij ons net zo normaal is om vegetarisch te eten?

Gerjan KelderGroningen

Beatrijs Ritsema (Trouw, 5 december) heeft natuurlijk gelijk dat de vleeshatende collega op een nare, sektarische manier bezig is. Maar honing en kaas zijn absoluut niet de enige alternatieven voor vlees. De Sint kan onder andere aan gekruide hummus denken, Tahin pasta, Pindakaas met sambal. Maar verder ook bijvoorbeeld aan schijfjes rettich, of komkommer, tomaten met bieslook, rucola, radijsjes op de (met margarine besmeerde) boterham. Allemaal heerlijke hartige hapjes die geen cholesterol bevatten en geen dikmakers zijn.

AmsterdamHein van der Kroon

Milieucriminaliteit is slachtofferloos, zegt korpschef Bert Wijbenga. (Trouw, 8 december). Misschien worden er op individueel niveau weinig aangiften gedaan. De werkelijke slachtoffers zijn onzichtbaar: de vervoerders, grote groepen mensen in eigen land, hele bevolkingsgroepen elders. Mensen, jong en oud, die geen weet hebben aan welk gevaar ze worden blootgesteld; chronisch ziek worden en veelal vroegtijdig sterven. Hopelijk leidt de deskundigheid en samenwerkingsverbanden van alle internationaal betrokken politici en opsporingsbeambten ertoe dat milieucriminelen voor het gerecht worden gesleept.

Linda SchokkenbroekMolenhoek

Bij het bericht dat Trouw bezuinigen moet (8 december) en mensen ontslagen worden, verbaast het mij dat de krant dikker moet worden! Dus minder mensen moeten nog meer gaan werken! Het lijkt me beter dat u de kwaliteit hoog in het vaandel houdt. Meer pagina’s kost ook meer geld, papier, inkt etcetera. Dus weer een mogelijkheid om te besparen.

Henk FransenAmsterdam

Michiel Bicker Caarten (Trouw, 8 december) vindt dat de papieren krant veel van internet kan leren. Je moet er toch niet aan denken dat je je nieuws of informatie van internet moet halen. Internet, zo ongeveer het meest sfeerloze medium wat bestaat: het gekijk naar een scherm en al die verplichte bedieningshandelingen.

Vergelijk dat eens met aan tafel zitten of in een lekkere stoel, koffie erbij of iets anders, de krant voor je neus. Daarbij vergeleken is internet armoe.

B.BrethouwerLaag-Keppel

In het commentaar inzake het uit de hand lopen van een strandfeest in Hoek van Holland (10 december) wordt onderstreept dat het eens te meer de vraag moet zijn: waarom stond er niet een peloton ME’ers? Zou het niet eens te meer de vraag moeten zijn : waarom organiseer je in vredesnaam dit soort feesten in deze omvang? Wat is er feestelijk aan iets waar de ME paraat aanwezig moet zijn om de ‘feestgangers’ in bedwang te houden. En wie draait op voor de kosten van de politie-inzet? Zo'n feest moet je toch niet willen.

D.W. BrinkmanZaandam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden