diepgids08dinsdag

ACTUALITEITEN

25 Years After Midnight Bhopal is een stad in India die iedereen onmiddellijk associeert met de tragische giframp, 25 jaar geleden. Kort na middernacht, op 3 december 1984, werden duizenden mensen gedood toen een wolk met chemicaliën lekte uit de bestrijdingsmiddelenfabriek van Union Carbide. CNN brengt een bezoek aan de stad om te zien wat er is veranderd – en wat niet (14.30 uur en 18.30 uur, CNN).

INFORMATIEF

Rail Away Serie over markante spoorlijnen. Vanuit Genève, diplomatenstad bij het meer, een treinreis de Franse Alpen in. Door het dal van de Arve en met een overstap in St. Gervais reizen we naar Chamonix en vervolgens de hellingen van de Mont Blanc op (19.55 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

Op de rand van de Droom Documentaire over kinderen die met kracht en fantasie naar een betere toekomst streven. De film speelt zich af tegen de achtergrond van de groeiende kloof tussen arm en rijk in Israël en de vraag wat er van Ben Goerions droom is geworden.

Moshe Bunker (17) woont in Netanja. Zijn vader is werkloos, waardoor de familie onder de armoedegrens is gegleden. Moshe wil na het leger verder studeren. Kelly Asraf (9) groeit op in een eenoudergezin in Jaffa, een stad vol criminaliteit. Na schooltijd bezoekt ze het Jaffa Institute waar ze deelneemt aan activiteiten. Moshe Datala (14) uit Tirat Carmel, kind uit een gezin van Ethiopische immigranten, droomt ervan danser of voetballer te worden (23.25 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden