diepgids07woensdag

A Kiss before Dying

Regie: Gerd Oswald; VS, 1956. Met Robert Wagner en Joanne Woodward. BBC 2, 12.00-13.30 uur.

Klassieke film noir, gebaseerd op een roman van Ira Levin, met een sterke rol van Robert Wagner als de psychopathische student die zijn zwangere vriendin (Joanne Woodward) uit de weg ruimt, maar even geen rekening heeft gehouden met haar zus (Virgina Leith). In de jaren negentig herverfilmd met Matt Dillon in de rol van de gewetenloze sociale klimmer.

13 Going on 30

Regie: Gary Winick; VS, 2004. Met Jennifer Garner en Mark Ruffalo. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Jenna is dertien jaar, maar wil liever dertig jaar zijn, en die wens gaat in deze komedie in vervulling. Opeens is het geen 1986 meer, maar 2004, en opeens is Jenna geen schoolmeisje meer, maar de valsige redactrice van een glossy magazine voor vrouwen.

Domestic Disturbance

Regie: Harold Becker; VS, 2001. Met John Travolta, Vince Vaughn, Steve Buscemi, Teri Polo en Matt O’Leary. RTL 8, 20.30-22.05 uur.

Obligate thriller waarin John Travolta moet toezien hoe zijn ex-echtgenote hertrouwt, en zijn 12-jarige zoon Danny een nieuwe vader krijgt. De rijkaard met het mysterieuze voorkomen wekt bij vader en zoon al snel het nodige wantrouwen. Er is iets niet in de haak, maar wat?

The Hours

Regie: Stephen Daldry; VS, 2002. Met Nicole Kidman, Meryl Streep en Julianne Moore. België 2, 20.40-22.35 uur.

Verfilming van de bestseller van Michael Cunninghamwaarin de laatste dagen van de Britse schrijfster en feministe Virginia Woolf (Nicole Kidman) in 1941 samenvallen met de levens van een uitgeefster (Meryl Streep) en een huisvrouw in de jaren vijftig (Julianne Moore). Kidman won een Oscar voor haar optreden met nepneus.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden