diepgids07dinsdag

Leer meisjes zich te verdedigen tegen vervelende contacten. ( FOTO ANP ) Beeld
Leer meisjes zich te verdedigen tegen vervelende contacten. ( FOTO ANP )

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Met verbazing las ik wat Trouw vrijdag schreef over het Theologisch Seminarie Hydepark in Doorn. Het hoofdgebouw zou ’zeer gedateerd’ zijn en wellicht vervangen moeten worden door nieuwbouw. Al vele jaren kom ik met regelmaat op Hydepark voor scholing en nascholing. De bijzondere architectuur (Sijmons), het prachtige landschap (Copijn), de prima voorzieningen en gastvrije ontvangst maken Hydepark voor velen tot een inspirerende ontmoetingsplek.

Van nabij maak ik mee dat niet alleen theologen maar ook andere doelgroepen in toenemende mate gebruik maken van deze voorziening. Het is een groot verlies voor de PKN als men besluit om Hydepark en het landgoed te verkopen.

Henk Stellingwerf Utrecht

Bij de tientallen verkiezingen die ik in mijn lange leven heb meegemaakt, heb ik nooit anders gestemd dan (vroeger) AR en (later) CDA. Wanneer het CDA ook maar de mogelijkheid open laat ooit een coalitie aan te gaan met Wilders zal ik er niet meer op stemmen. Een man die niet ophoudt met veel aplomb te strijden voor de onbeperkte vrijheid van meningsuiting, maar die zelf het voornemen heeft – als hij ooit aan de macht mocht komen – de persvrijheid om zeep te helpen door in ieder geval de Koran te verbieden, met zo'n man wil ik niets te maken hebben.

Henk Fidder Harderwijk

In Israël leven Joden en Palestijnen die een poging doen om samen te leven. Ze zijn niet geholpen met machthebbers die elkaar naar het leven staan, maar ook niet met een stuk zoals dat van Herman van Praag in Trouw van zaterdag waarin hij de oude Jood ten tonele voert: de vermolmde boekenwurm en geldfanaat. Ik schaam me voor dit artikel en ik schaam me voor de boom die hieraan is opgeofferd. Ik ken slechts een excuus voor de keuze van de redactie: vrijheid van meningsuiting.

Enno Beenes Apeldoorn

Het stuk van Herman van Praag zal voor velen een eye opener zijn. Steeds wordt Israël aangemerkt als bezetter van Palestijns gebied. De historische werkelijkheid is totaal anders. Het Joods Nationaal Tehuis – in 1922 door de Volkenbond gelegitimeerd – is het huidige Israël met de Westbank en Jordanië. De door Engeland doorgevoerde afsplitsing van alles aan de oostkant van de Jordaan is volkenrechtelijk niet geregeld. Gezien de heersende andere mening hierover in ons land zal voor velen de echte werkelijkheid (geen bezettingsmacht) niet worden aanvaard. Het zal oud-premier Van Agt, kerken en praktiserende kerkleden in ons land tenminste aan het denken moeten zetten.

Arie E. Versluis Tienhoven (ZH)

In Trouw van zaterdag staat een artikel over een onderzoek dat gedaan is over invloed van pornofilms/sites op seksgedrag van jongeren. Een vervolg hierop zou kunnen zijn: meisjes leren zich beter te verweren tegen aanranding/verkrachting en duidelijk leren hun grenzen te bepalen bij (on)gewenste seks. Ook moeten we tijd, geld en energie steken in opvoeding van de jongens. Dat vriendschap, leuk gesprek, beetje verleiden zonder seks veel leuker is. En dat het voor jongens stoer is om als maagd en niet als hoer het huwelijk in te gaan!

Anne-Marie Mulder Haren

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden