diepgids05vrijdag

De Verdieping van Nederland (gelegen tussen de KB en het Nationaal Archief in Den Haag) presenteert de expositie ’Stijl – 17 jaar spraakmakende aanwinsten’. Zestig collectiestukken, alle verworven in de afgelopen 17 jaar en variërend van het beroemde Gruuthuse-handschrift tot de dagboekaantekeningen van Willem Oltmans, zijn te zien t/m 18 januari. Rondleidingen op 11 december en 8 januari om 16 uur.

Buik vol pepernoten of marsepein? Ga uitwaaien met de boswachter van Staatsbosbeheer in het Nationale Park Drents-Friese Wold. Zondag om 13.30 uur bij het Bezoekerscentrum, Appelscha. Aanmelden kan via tel. 0516-464020.

*Of meld u aan voor een stevige wandeling langs de diepen en grachten van de stad Groningen (u komt daarbij onder andere langs de huizen van Evert van Linge en Willem Frederik Hermans, en langs flats die ontworpen zijn door Koolhaas, Berlage en Bonnema). Zondag 14 uur bij de hoofdingang van het Groninger Museum. Tel. 050-3090757.

Kom zondag naar het Zeeuws Museum in Middelburg en laat je inspireren door de tentoonstelling ’Heimwee’ van de Belgische modeontwerper Erik Verdonck. Hij maakt ’kleren’ die eigenlijk kunstwerken zijn. Je kunt collages maken op een T-shirt, van 13-14.30 uur, terwijl je (groot)ouders een rondleiding krijgen (rondleiding@ zeeuwsmuseum.nl, tel. 0118-653000).

December is een mooie maand om het Deventer Speelgoedmuseum te bezoeken: het museum heeft zijn meest bijzondere stukken uitgezocht voor de tentoonstelling ’Het speelgoedmuseum pakt uit. Schatten uit het depot’. Je kunt er ook spelen of de verkleedkleren uitproberen, of bouwen met Lego. Er staan ook weer een aantal kerstvoorstellingen met de toverlantaarn gepland, zoals het verhaal van ’Het meisje met de zwavelstokjes’ (op 13, 17, 20 en 24 december om 14 uur).

Natuurfotograaf Jan Vermeer bezocht onlangs de beide poolgebieden. Zijn reizen leidden tot twee fotoboeken en de tentoonstelling ’Waarom ijsberen geen pinguïns eten’, waarin zowel Arctica als Antarctica geportretteerd worden. Te zien t/m 8 maart in het Museon, Den Haag.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden