diepgids05vrijdag

ACTUALITEITEN

In Netwerk aandacht voor de ’Drontense bosmoord’ uit 2001, waarvoor Henk H. tot twintig jaar is veroordeeld. Onder andere thrillerschrijver Jacob Vis en hoogleraar strafrecht Van Koppen betwijfelen of het hierbij wel om moord ging. De commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken heeft onlangs besloten deze zaak onder de loep te gaan nemen. ’Netwerk’ brengt een reconstructie.

Verder een reportage over de 30 miljoen eendagskuikens, de haantjes, die iedere dag in ons land worden vergast omdat ze ongeschikt zijn om als kipfilet te dienen. Uit recent onderzoek van het ministerie van LNV blijkt dat bijna zestig procent van de Nederlanders het hier niet mee eens is. Er wordt nu gebroed op een alternatief. De Partij voor de Dieren, de Universiteit Wageningen en de pluimveehouders buigen zich in Netwerk over dit morele dilemma (20.25 uur, Nederland 1).

PRAATSHOWS

In De Wandeling wandelt Hella van der Wijst met ex-alcoholist Erik Stofferis (48) die vertelt over de macht van alcohol. Stofferis begon al te drinken op zijn dertiende. Het was het begin van een woest en destructief leven. Nu is hij verslavingstherapeut en directeur van de Utrechtse alcoholkliniek De Helderheid. Stofferis klaagt de maatschappij aan waarin alcohol drinken als de normaalste zaak van de wereld wordt gezien (17.10 uur, Nederland 2).

Hoofdgasten in de Tros TV Show zijn vanavond Remi Gaillard (een humoristische Franse stuntman), Rene van Kooten (winnaar van de Musical Awards voor beste hoofdrol) en de Italiaanse Formule 1-baas annex playboy Flavio Briatore. En Sinterklaas kijkt met Ivo Niehe na zijn optredens bij de Josti Band en Paul de Leeuw terug op zijn drukste dag van het jaar (22.05 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

De Josti’s pakken uit Op deze Sinterklaasavond zal de enige echte Sint (Bram van der Vlugt) met al z’n pieten en hoofdpiet (Erik van Muiswinkel) onthaald worden door de Jostiband.

Sinterklaas, die van niets weet, en zijn schimmel Amerigo hoeven alleen nog maar naar de studio gelokt te worden. Er zijn muzikale optredens van Edsilia Rombley, het Volendamse duo Nick en Simon en de uit Eindhoven afkomstige percussieband Slagerij van Kampen. De Jostiband ontstond 42 jaar geleden als een orkest voor verstandelijk gehandicapten op de Johannes Stichting in Nieuwveen. De NCRV verzorgt al ruim 30 jaar televisie-uitzendingen met het bijzondere orkest en is in die zin al jaren de exclusieve televisiepartner van de Jostiband (19.00 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden